Innbyggerne i Drammen bør selv få velge sitt kommunevåpen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerValget av nytt kommunevåpen i Drammen har skapt engasjement. Godt er det. Et kommunevåpen skal være identitetsskapende, i tillegg til å være estetisk tiltalende. Nå er det nye kommunevåpenet i stedet gjenstand for uenighet.

Jeg skal ikke ta til orde for hva andre mener er et godt kommunevåpen, men jeg stiller spørsmål ved prosessen rundt utvelgelsen.

For det første hevder lederen for arbeidsgruppa, med henvisning til fagjuryen, at det bare var ett godt forslag blant de innsendte bidragene. Dette ville jeg ikke sagt høyt. Det kan umulig ha vært uegnede kandidater til nytt kommunevåpen blant bidragene. I tillegg var det utvalgte våpenet ikke representativt for hva mange ønsket som kommunevåpen. Med andre ord valgte de et bidrag som ikke alle samles om, og ignorerer alt annet som uegnet.

For det andre, hvorfor skulle ikke innbyggerne være med på å velge ut sitt eget kommunevåpen?

I det minste så lenge forslagene holder seg innenfor de heraldiske normene. Det skulle være svært enkelt å få til en avstemning av de innkomne forslagene i disse digitaliserte tider. Det er ikke for sent.

For å sitere Ludvig XIV av Frankrike: «Kommunen, det er oss». Vi innbyggere burde naturligvis bli involvert i utvelgelsen av et våpen som skal representere vår kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags