Kvinnedagen var åpen for alle, men jeg så ikke noe til Fpu eller Frps paroler

Av
DEL

LeserbrevRett før kvinnedagen som var på fredag gikk Kristin Gjerde fra Frp ut i Drammens Tidende og kritiserte kvinnedagen i Drammen. Hun startet med å si at «kvinnedagen i Norge nok en gang blir dominert av rødstrømper med partipolitiske og navlebeskuende budskap».

Kvinnedagen var åpnet for alle, men jeg så ikke noe til Fpu eller Frps paroler. Hvorfor det?

Hvert eneste år kommer det kritikk fra høyresiden om kvinnedagen og dens paroler. Gjerne fra Frp. En av de mest vanlige anklagene fra Frp er at «feministene i Norge ikke tar kampen for undertrykte, muslimske jenter, barneekteskap» osv. osv. Gjerde skriver videre om viktigheten av å se til resten av verden, hvor kvinner blir undertrykt, voldtatt og nektet skolegang, og giftet bort.

LES OGSÅ:

Dette er jeg helt enig i, det er meget viktig. Men hvorfor må vondt settes opp mot vondt? Kvinnekamp er grenseløs. Nettopp derfor har vi et mangfold av paroler, der de fleste burde kunne finne en de er enig i.

Kristin Gjerde anklager kvinnene på 8. mars i Drammen for ikke å ta opp undertrykkingen som mange kvinner blir utsatt for. Men er dette saker Frp kjemper for? Eller er det kun noe de bruker for å kritisere feminister?

Det er ikke å legge skjul på at det skjer undertrykking også her i Norge, i innvandrermiljøet. Derfor hadde 8. mars-toget i Drammen paroler slik som «Kamp mot all kvinneundertrykking – for frigjøring av kvinnene». «Kamp mot skammen» og «Bryt tausheten – stopp volden». Hvis ikke de parolene tar opp noen av temaene som Gjerde skriver om, kan vi ta en titt på resten av landet. Der finner vi paroler slik som «Likestilling og inkludering for alle verdens kvinner», «Antirasistisk kvinnekamp mot sosial kontroll og æresvold», «Kamp for full kvinnefrigjøring», «Kurdiske kvinner kjemper mot alle former for kvinneundertrykking», «Minoritetskvinner: Se oss! Hør oss! Gi oss arbeid! og «Stans all vold og trakassering av kvinner!».

LES OGSÅ: 8. mars – vi roper fordi vi fortjener bedre

Går man i 8. mars-tog er det ikke alltid at alle parolene stemmer overens med det du mener, derfor kan man velge hvilken parole man går under. Men hvis ikke Gjerde og Frp kan gå under noen av disse parolene nevnt ovenfor, «fordi de er venstrevridde og tilhører rødstrømpene», må kanskje Frp gå i seg selv, i stedet for å kritisere de som faktisk gikk i tog og tok kampen for all kvinnefrigjøring og kampen mot all kvinneundertrykking.

De man derimot kunne finne i toget var muslimske kvinner med og uten hijab som tar kvinnekampen. Mange av dem tar den daglig.

Så i stedet for å snakke på vegne av muslimske jenter, i stedet for å kritisere de som faktisk går i tog, de som brenner for kvinnene, så kunne Frp også stilt opp i toget hvis dette var saker de virkelig også brant for. Ikke bare noe de brukte mot venstresiden for egen politisk vinning.

Jeg ønsker Kristin Gjerde hjertelig velkommen til planlegging og gjennomføring av neste års 8. mars.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags