Ja til barnebursdager i Lierbyen

Illustrasjon: Solon Eiendom

Illustrasjon: Solon Eiendom

Av
DEL

MeningerI forslag til kommuneplan som skal behandles i kommunestyret 18. september ligger det inne et forslag om maksimumsgrenser for parkeringsplasser for nye boliger.

Særlig vil Lierbyen bli rammet hardt av dette ekstreme forslaget.

Heretter skal en ny bolig ikke ha mer enn to parkeringsplasser pr. boenhet. Eiere av småhus, det vil si folk flest, må nøye seg med 1,5 plasser. Kun Frp er, så langt vi forstår, mot en slik regel. I dag er det krav om et minimumsantall parkeringsplasser ved etablering av nye boliger. Dette er blant annet begrunnet i ønsket om at det ikke parkeres trafikkfarlig langs offentlige veier, bruk av andres eiendom for parkering etc.

Lier Høyre og Lier Venstre er partier som liker å framstille seg tilhengere av personlig frihet. Hvor er den personlige friheten når du på din egen tomt ikke får ha tre p-plasser?

Er det personlig frihet å begrense hvor mange venner en familie skal kunne ha besøk av? Forutsetter lokalpolitikerne fra Lier Høyre at alle har økonomisk mulighet til å leie lokaler på Svensefjøset for å arrangere barnebursdager, sommerfester, juleselskap etc.? Den praktiske konsekvensen er at de som blir rammet av denne restriksjonen ikke kan ha slike tilstelninger.

Det er merkelig at hetsen mot privatbilisme fortsetter nå som nye biler enten er elektriske eller har andre motorer som avgir minimalt med forurensing.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags