Look to Lierstranda!

LOOK TO LIERSTRANDA: Årets fjordkonferanse holdes på den nye sykehustomta på Brakerøya. Den planlagte Fjordbyen står på programmet.

LOOK TO LIERSTRANDA: Årets fjordkonferanse holdes på den nye sykehustomta på Brakerøya. Den planlagte Fjordbyen står på programmet.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvordan vil du at fjordbyen skal se ut? Vi ønsker innspill fra alle som har noe på hjertet om utviklingen av denne grønne byen ved fjorden.

Lier og Drammen er i full gang med utviklingen av fjordbyen. Flere viktige milepæler for realisering av planene er nådd, og det kommer til å skje mye de neste årene.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

At årets Fjordkonferanse holdes på tomta for det nye sykehuset viser hvilken viktig katalysator sykehuset er for hele fjordbyen. Det nye sykehuset blir trolig noe av det første som reiser seg på dette området. Detaljplanleggingen er godt i gang, og flere finansielle avklaringer kom i revidert nasjonalbudsjett. Det er vi glade for.

SKRIVER OM SYKEHUS OG FJORDBY: Gunn Cecilie Ringdal, ordfører i Lier og Tore O. Hansen, ordfører i Drammen.

SKRIVER OM SYKEHUS OG FJORDBY: Gunn Cecilie Ringdal, ordfører i Lier og Tore O. Hansen, ordfører i Drammen.

Vi trenger åpen dialog

I disse dager er også planprogrammet for områdereguleringsplanen på Lierstranda ute på høring. Planprogrammet er en plan for planen, og legger føringer for hva det er viktig å undersøke og utrede i det videre arbeidet, og i hvilken rekkefølge det bør skje. Når vi er i gang med ett av Norges største byutviklingsprosjekter trenger vi gode innspill og en bred offentlig debatt. De beste løsningene oppnås gjennom åpenhet, fakta og debatt.

Grip gjerne muligheten til å gi oss dine ideer på hva som bør tas med i planprogrammet!

Ekstrem oppussing langs fjorden

Fjordbyen vil påvirke landskapet og bebyggelsen som allerede er på Lierstranda. Området grenser ut mot Drammensfjorden og har dessuten en lang kystlinje. For å stjele en betegnelse fra reality-tv, så vil fjordbyen gi både Lierstranda og Brakerøya en ekstrem oppussing, med en god porsjon wow-faktor. Både under og over bakken vil området se helt annerledes ut enten man ferdes til lands eller til vanns.

Grønt skal erstatte grått, både når det gjelder teknisk infrastruktur og bruken av området.

En fersk rapport fra miljødirektoratet etter prosjektet Ren Drammensfjord 2015 viser at flere av miljømålene for fjorden er nådd. Det er likevel fortsatt behov for miljøovervåking- og opprydning, og vi vil fortsette kartleggingen, overvåkingen av forurenset grunn og jobbe videre med tiltakene for å rense fjorden.

Et annet velkjent tema som ofte blir trukket frem, er grunnforholdene på Lierstranda og Brakerøya.

Det er et svært viktig tema, som vi selvfølgelig er veldig opptatt av. Derfor er det allerede gjort undersøkelser i området, og vi skal jobbe frem mer. Vi vil få mye nødvendig og viktig kunnskap i tiden framover. På denne måten bygger vi på kunnskap, og ikke antakelser.

Utviklingen av Lierstranda til en fjordby med wow-faktor vil også påvirke de nære omgivelsene, og vi må finne gode løsninger for hvordan vi kan koble sammen det gamle og det nye på best mulig måte. I fjordbyen skal det være enkelt å bevege seg rundt både til fots, med sykkel og kollektivtransport.

Ett skritt av gangen

Dette er bare noen av temaene som bør trekkes frem når vi bygger en ny by -- der folk, fjord og fremtid møtes. Vi venter i spenning på innspill og meninger som kommer, og skal ta de med oss videre inn i den politiske behandlingen.

Et vedtatt planprogram gir oss god fart videre, og vi gleder oss til reisen sammen med dere.

LES OGSÅ: Bruker mindre vann – tjener mer penger

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags