Skivebom fra Adnan og Lier Høyre

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI mandagens Drammens Tidende skriver nestleder i Lier Høyre, Adnan Afzal, at jeg dehumaniserer «andre politikere og politiske partier»

Særlig lengre fra sannheten er det knapt mulig å komme.

Mandag 1. oktober skrev jeg følgende kommentar i en diskusjon om KrFs retningsvalg på KrF-politiker Mats Skaars facebookside, etter at han på egen side mente at det var bedre å gjøre seg avhengig av Frp enn av Rødt og SV.

Det er altså dette som får Adnan til å hevde at jeg bedriver dehumanisering.

Snakk om skivebom! Som både sosialist og humanist mener jeg at alle mennesker har en umistelig og iboende verdi. Det være seg ABB eller Jesus.

Dehumanisering betyr i sin essens å frarøve enkeltindivider eller grupper sine menneskelige egenskaper.

Slik som hutuene i i Rwanda gjorde mot tutsiene ved å kalle dem for slanger eller slik som nazistene gjorde mot jødene ved å kalle dem for kakerlakker. Alt med det mål for øye å umenneskeliggjøre dem slik at man ikke lenger skulle se dem for hva de var og er – medmennesker.

Så om det i så måte skal snakkes om anstendighet i det offentlige ordskiftet, vil jeg be Adnan og spesielt Høyre være obs på å ikke kaste stein i glasshus.

Ordskiftet har drastisk forverret seg i Norge de senere årene. Selv om politisk polarisering er en internasjonal tendens, er det i hvert fall ikke en statsminister fra Arbeiderpartiet som styrer etter mantraet: «Jeg ville ikke ha brukt de ordene».

Det betyr ikke at ikke jeg også kan moderere meg i debatter.

Det skjer ofte at det går en kule varmt, men at min kommentar skal være et eksempel på den generelle forsøplinga av det offentlige ordskiftet går jeg ikke med på.

For ordens skyld – Fremskrittspartiet er ikke et rasistisk parti og om arbeidsfolk er tjent med KrF i regjering gjenstår å se.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags