«Jeg har fulgt statsbudsjettforhandlingene tett i sju år nå via Venstres sentralstyre og stortingsgruppe, og jeg må si at Buskerud dessverre kommer for dårlig ut nesten hvert år», skriver Rebekka Borsch og mener at «Buskerud fortjener bedre».

Jeg er enig i det siste utsagnet, men stiller meg spørrende til det første.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER.

Borsch kunne jo spandert på seg å nevne at Venstre faktisk er en del av stortingsflertallet i denne perioden. Jeg tillater meg derfor å returnere utfordringen til Venstres sentralstyremedlem fra Buskerud, som altså har fulgt statsbudsjettforhandlingene nøye:

Hvor var du og Venstres sentralstyre og stortingsgruppe da Buskerud Arbeiderparti fikk gjennomslag i vår stortingsgruppe for å bevilge pengene til nytt tinghus på budsjettet for 2016 og fremmet budsjettforslag om det?

Hvor var dere i Venstre da Buskerud Arbeiderparti ved undertegnede innstendig ba Høyres Anders B. Werp, nestleder i justiskomiteen, om å bruke sin innflytelse til fordel for Drammen når det gjaldt hovedsete for det nye politidistriktet?

Da jeg ble kritisert i høye ordelag fra Werp, den fremste representanten for regjeringspartiet Høyre i justiskomiteen, om at «slik opptrer vi ikke i Høyre», som om det å jobbe for eget fylke var noe snuskete og uetisk?

Støtte fra regjeringsstøttepartiet Venstre kunne kanskje utgjort en forskjell i begge disse sakene?

Om Venstres samarbeidspartier, Høyre og Frp, har forsøkt å latterliggjøre Borsch sin kritikk fordi hun ikke sitter på Stortinget, og dermed ikke skjønner seg på slikt, er «dum og uinformert», så får hun ta det med sine samarbeidspartnere.

Ingen i Buskerud Ap har uttalt noe slikt.

Tvert i mot ville vi vært svært glade for Venstres støtte i saker som er viktige for Buskerud, og der Arbeiderpartiets stortingsgruppe er nedstemt - med Venstres stemmer.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

* Sylvi Listhaug på menneskejakt

* Det nytter ikke å tvinge folk til å parkere

* Marienlyst - katta ut av sekken