Å si at Grønn Ungdom ønsker seg faktasensur, er manipulasjon av ord.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerÅ si at Grønn Ungdom ønsker seg faktasensur, slik Nikolai Larsen påstår i DT, er manipulasjon av ord. Dette virkemiddelet er å forvente fra FpU, som liker å vri på ord for å få overskrifter.

Det Christine Evjen skrev i Aftenposten (9. juni 2019) handler slett ikke om å fjerne næringsinnholdet på produktene, men at det skal bli forbudt å markedsføre mat som fremmer et usunt bilde av kalorier. At matprodusenter og deres reklamebyråer utnytter det syke selvbildet mange mennesker sliter med, for å selge flere produkter, er problemet som innlegget kommer med løsningsforslag på.

Skal ikke bli skremt bort

En skal ikke bli skremt bort fra, eller ha dårlig samvittighet, av å kjøpe en vanlig energidrikke i stedet for «no calories»-versjonen. Produsenter bør forbys å utnytte unges selvbilde og sette større press på deres psykisk helse. Det er falske bilder som blir plantet i hodet på folk når det markedsføres at lavkalori-fastfood er det beste valget for kroppen deres. Det er i mange tilfeller rett og slett løgn.

Mat skal ikke kjøpes og spises fordi den er kalorifattig og slankende, hvis den ikke inneholder tilstrekkelig med nyttige næringsstoffer for kroppen. Dette er en av grunnene til at over 20.000 nordmenn sliter med spiseforstyrrelser og at mange unge, sunne folk, tror de er overvektige.
Mat bør kjøpes og spises fordi det er godt og sunt.

Dårlig helse

Det er på tide at partiene peker på dem som tjener på at unge mennesker har dårlig psykisk helse, og at de blir syke. Å kun kaste penger på symptomene hjelper ikke. For å styrke psykisk helse i Norge må vi først finne årsakene til problemene, og utvikle løsninger, slik at vi kan stoppe problemet fra å spre seg.

Derfor har Grønn Ungdom foreslått: Innfør forbud mot å reklamere for kaloriinnhold!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags