MDG-standpunkt rammes av desinformasjon

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det spres dessverre desinformasjon om mitt partis standpunkt i saken om Tilfartvei vest del 2.

Så hva er vi for og hva er vi imot?

Miljøpartiet De Grønne er for ny Konnerudføring. Det vil si en vei direkte fra Konnerud og inn på E134 rett før Strømsåstunellen. Denne vil avlaste Nybyen og Konnerudgata for gjennomfartstrafikk.

Vi er også for Tilfartsvei vest del 1. Denne veien planlegges fra Øvre Sund bru og inn til Sundland. Denne veien er en forutsetning for byutvikling av Sundlandområdet. Den er også en avlastning av Professor Smiths allé som da kan gjøres om til en miljøgate. Også denne veien vil avlaste Konnerudgata og Nybyen og føre trafikken til Gulskogen utenom Konnerudgata.

I sum vil disse to veiprosjektene være svært positive for beboere på Gulskogen og Nybyen. Samtidig som vi åpner nye områder, sentralt i byen, på Sundland, for boligutvikling. Det er klima- og miljøvennlig at flere bor sentralt i byen med sykkelavstand til togstasjonen.

Miljøpartiet De Grønne er derimot imot tilfartsvei vest del 2. Denne veien vil binde disse to veiene sammen gjennom en tunnel under bebyggelsen på Gulskogen. Vi er imot denne veien av flere grunner. Hovedgrunnen er at den er direkte trafikkskapende, den flytter trafikken fra Konnerudgata i sin helhet over til Gulskogen. Fra Øvre Sund bru og inn i byen er ikke veisystemet dimensjonert for mer trafikk. Vi er derfor bekymret for at denne veien vil skape trafikale utfordringer på Bragernes, gjennom Bragernestunellen og helt fram til Brakerøya.

Denne veien vil også åpne for nye massive feltutbygginger på Konnerud. I dag er det byggestans på Konnerud på grunn av manglende tilfartsvei.

Derfor hadde Miljøpartiet De Grønne en alternativ Buskerudbypakke 2 – uten tilfartsvei vest del 2. Det er misvisende at man må kaste hele Buskerudbypakke 2 for å unngå tilfartsvei vest del 2.

Pakka er porteføljestyrt. Det vil si at det med jevne mellomrom reforhandles og man endrer prioriteringer. Det er bedre med en litt for stor pakke enn ingen i det hele tatt. Da har man en avtale man kan reforhandle. Ingen avtale betyr at alle baller kastes opp i lufta. Det er galimatias.

Vi må danne et nytt flertall etter valget for å sikre en bedre bypakke. Denne gangen må Arbeiderpartiet sette seg ned å forhandle med De Grønne, med sine grønne venner i Sv, KrF og Venstre. Vi lover ingen lette forhandlinger.

Vi lover også en soleklar omprioritering. Tilfartsvei vest del 2 skal ut av pakka og en helt ny gang og sykkelbru nedstrøms fra bybrua skal inn i pakka.

Denne kampen akter vi å vinne for Gulskogen, Konnerud, Nybyen og byen som helhet. Det krever at man ikke tramper rundt som en elefant i et glasshus, men at man tar det hele i riktig rekkefølge. «Alt på sin plass og til sin tid» som pappa´n til Albert Åberg pleier å si.

Dette løser vi. Ja til en bypakke, nei til Tilfartsvei vest del 2.

Andre saker om Buskerudbypakke 2:

Mener Nedre Eikers politikere ikke kan stanse bompakka: - Må utredes bedre
Høyre åpner for bommer på Konnerud og rundt Svelvik
Høyre trenger penger fra fylket for å bygge veier uten bom: – Planene er ikke i tråd med virkeligheten
Den store bomdebatten: - Med slike venner, trenger du søren ingen fiender!
Ingen garantier for Holmenbrua eller Strømsåstunnelen fra ministeren: – Trodde virkelig Høyre at de kunne holde innbyggerne for narr fram til valget?

«Gamle» Høyre nekter å gi opp bompakka – refser Haaning for soloutspill

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken