Et siste sukk i forbindelse med reguleringen av Gulskogen Senter

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerJeg leser i avisen at formannskapet nå skal behandle spørsmålet om hvilke varer Gulskogen senteret skal selge i fremtiden. Det er et spørsmål om hvordan man tolker reguleringsplanen.

Jeg tror ikke det er tvil om at kjøpesentrene stjeler omsetning fra Drammen sentrum som ser ut til å få mindre varehandel, mens de omliggende kjøpesentra synes å vokse.

LES NYHETSSAKEN HER: Får trolig bestemme vareutvalget selv

Det har ført til at man i Drammen sentrum i dag finner stort sett bare restauranter og klesbutikker. Men hvis du skal kjøpe en støvsugerpose eller en vanlig skrue, må du til Gulskogen.

Jeg hadde derfor håpet at våre politikere skulle pålegge Gulskogen Senter å drive etter gjeldende reguleringsplan i håp om at de sentra som ligger nær Drammen stort sett solgte tyngre varer, mens detaljhandelen generelt ble overlatt byens sentrum.

I Kongsberg har man funnet en gunstig løsning på spørsmålet. Langs Storgaten er det på begge sider av gaten en og to etasjes hus med butikker i første etasje. Men på den ene siden har man revet innmaten av butikkene og bygget et flere etasjers storsenter. Derfor lever de mindre spesialbutikkene på Kongsberg.

Kjære Drammen Formannskap. Benytt den siste mulighet dere har til at byens sentrum kan vokse og utvikle seg til et levende og variert bysentrum.

Et bysenter som oppfyller ønsker alle  som bor i  sentrum måtte ha, alt fra skruer og miksmastere, til fargeblyanter og hyssing.

Kjøpesentrene kan gjerne fortsette med å selge varer som trenger biltransport.

LES OGSÅ: Like kritisk til senter-planene

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags