Til alle som skal på jakt: Vern vannkildene!

BER JEGERNE TA HENSYN: «høsten er en ekstra sårbar periode for vannforsyningen, da høstsirkulasjonen sørger for omrøring av vannet og overflatevannet blandes nedover i vannmassene», skriver Ragnhild Leirset i Godt Vann Drammensregionen.

BER JEGERNE TA HENSYN: «høsten er en ekstra sårbar periode for vannforsyningen, da høstsirkulasjonen sørger for omrøring av vannet og overflatevannet blandes nedover i vannmassene», skriver Ragnhild Leirset i Godt Vann Drammensregionen. Foto:

Av
DEL

MeningerHøsten er en flott turtid, og i disse dager er det mange som gleder som over at det også er jakttid. I første omgang småviltjakten, og etter hvert står elgjakta for tur.

Det er fantastiske tur- og jaktmarker ved begge våre hovedvannkilder Glitre og Røysjø, og vi ønsker alle en flott høstnaturopplevelse.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Samtidig er høsten en ekstra sårbar periode for vannforsyningen, da høstsirkulasjonen sørger for omrøring av vannet og overflatevannet blandes nedover i vannmassene.

Vi ber dere derfor alle være ekstra bevisste rundt vern av drikkevannskildene og vise ekstra hensyn.

Glitrevannverket har følgende råd og oppfordringer til de som skal på jakt:

  • Ikke skyt så du eller hunden risikerer å måtte ta et kaldt høstbad for å redde bytte i vannkilden. Vi ønsker hverken døde dyr eller badende jegere og jakthunder i vannkildene. Det er badeforbud i drikkevannskildene og i Røysjø også i vannene rundt hele året. Meld fra om du finner kadaver etter både vilt og husdyr i nærheten av vannkildene.
  • Er dere så heldige å felle en elg, så pass på at slakteavfallet ikke blir liggende i nærheten av vann.
  • En sliten vandrer og jeger må ta en pust i bakken. Vi setter stor pris på om dette ikke skjer i umiddelbar nærhet til vannkildene.

Sammen verner vi om vårt viktigste næringsmiddel også i den flotte årstiden vi går i møte.

Lurer du på noe om vannbehandlingen eller restriksjoner ved drikkevannskildene er det bare å sjekke ut glitre.no eller ta kontakt.

LES OGSÅ: Jaktsesongen er i gang

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags