Gå til sidens hovedinnhold

Kommunereform og politikerforakt

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg sitter her med en lapp i hånda som jeg lurer veldig på hva jeg skal gjøre med. Det er kontingenten til Arbeiderpartiet, som jeg har vært medlem av siden tidlig på 60-tallet. De som har levd så lenge at de husker den gamle politikeren Bernt Røysland fra Venstre, han skrev bok der han kalte Venstre for «Vinglepartet, og i Vinglepartiet behøvde en ikke å ha samme trua to dager på rad!».

Nedre Eiker Arbeiderparti er der i dag!

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER.

Dere går til valg på et program som sier at Nedre Eiker skal bestå som egen kommune. Da har partiet inngått en kontrakt med velgerne.

Skal denne kontrakten gjøres om må det komme et nytt program på bordet og et nytt valg.

I tillegg avholdes det en, riktignok rådgivende, folkavstemming hvor innbyggerne skal få si sin mening. Dere lovet å respektere resultatet.

Innbyggerne sa nei til sammenslåing med Drammen, dere politikere ga pokker i hele avstemningen. Det var nok et løftebrudd.

Da du tok opp igjen denne saken, Bent Inge Bye,  gjorde du det etter råd fra tre gamle partikollegaer. Jeg kjenner alle tre, men jeg trodde dere alle hadde kjennskap til hvordan en går fram når en skifter standpunkt i en sak som en har gått til valg på.

I samtalene med Øvre Eiker stilte dere opp med en masse krav om hvordan ting skulle være. Overfor Drammen er det betingelsesløs kapitulasjon.

Øvre Eiker kunne vært et alternativ, men da må det programfestes og presenteres for velgerne. I tilfelle slå sammen eikerkommunene og la det nye kommunestyret bestemme hvor ting ska være. Jeg så at en del ungdommer ville jobbe for å bevare kommunen. Stå på folkens, en omkamp er velkommen!

Så tilbake til spørsmålet mitt: Hva pokker skal jeg gjøre med lappen?

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

* Sylvi Listhaug på menneskejakt

* D et nytter ikke å tvinge folk til å parkere

* Marienlyst - katta ut av sekken

Kommentarer til denne saken