Gå til sidens hovedinnhold

Politisk skuespill i bakvendtland

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeiderpartiet i Nedre Eiker ser ut til å lete med lys og lykte i kommentarfeltene på sosiale medier for å finne sjikanøs personhets mot kommunens ordfører.

Enhver forstår at Bengt Inge Bye ikke er alene om den merkelige og dårlig begrunnede snuoperasjonen partiet gjennomførte i november i fjor.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Bye har tross alt vært en sterkt eksponert ordfører og partileder som ikke farer nådig fram mot motstandere verken i eget parti eller i kommunestyret. Det er derfor ganske naturlig at kritikken fra folkeflertallet i første rekke rammer ham, selv om den er like mye rettet mot partiets øvrige snu-akrobater.

Jeg er sterk motstander av sjikane og personhets og synes det er beklagelig at noen lar seg nedverdige til slikt.

Det blir likevel fullstendig bakvendt når partifolket nå forsøker å fremstille ordfører og seg selv som urettferdig behandlet. Det er flertallet i befolkningen som er ført bak lyset og er de som virkelig har grunn til å føle seg forurettet.

Det hele virker som et regissert spill for å oppnå sympati eller forståelse, men både regien og fremførelsen er så dårlig at den lett gjennomskues.

Det er heller ikke lett å forstå at Drammens Tidende gir så stor spalteplass til sutrende politikere. Det burde være en langt større journalistisk utfordring å gå inn i prosessen i Ap for å avdekke hva som egentlig har foregått. Skulle også tro at avisen hadde interessert seg i å se nærmere på hvorfor kommunens rådmann la fram et galt bilde av kommunens økonomi til desember-møtet i kommunestyret, når det bare en halvannen måned senere viser seg at regnskapet viste et helt annet bilde.

Man tar feilaktig informasjon til inntekt for egne standpunkter i stedet for å få sannheten på bordet.

Det bør også stilles spørsmål rundt ordførerens rolle internt i eget parti:

Var det slik at ordfører Bent Inge Bye, etter at partiet selv hadde vedtatt å ikke forhandle med noen, informerte om et pålegg fra Stortinget om å gjennomføre forhandlinger om sammenslåing med en nabokommune?

Stemmer det at man da ville forhandle med Øvre Eiker på basis av en kravliste man visste nabokommunen måtte avvise i utgangspunktet?

Det er langt flere spørsmål som kan stilles og som kommer til å bli stilt underveis mens Bye leder prosessen med etableringen av storkommunen.

LES OGSÅ: Solgte kassevis med jordbær på tre dager

Kommentarer til denne saken