Politikere og aksjonsgrupper - om å høre på dem som roper høyest

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet kan synes som om rådmannens forslag om å bygge ut Marienlyst ikke blir iverksatt. Politikerne går imot sin egen administrasjon til fordel for en aksjonsgruppe. En aksjonsgruppe som også er en del av FAU Åskollen.

Her er det laget egen video hvor unger fra babystadiet fronter ungdomsskole på Åskollen, det er laget sang og det er avholdt bydelsmøte.

Saken har også fått mye plass i lokalpresse, hvor meninger er frontet av mennesker som privatpersoner, på vegne av FAU Åskollen, som politiker, psykiatrisk sykepleier osv. Og for å si det sånn, hadde jeg følt sterkt for å få ungdomsskole i mitt nærmiljø, så hadde jeg gjort akkurat det samme.

I hvert fall nå, når jeg ser at politikere endrer mening på grunn av aksjonsgruppen.

Men dette handler ikke om det.

Det handler om hvordan politikere lar seg påvirke.

De har stilt på folkemøter og lest aviser, det er tydelig. Men hva med andre som er berørt? Har politikere vært i kontakt med FAU på Danvik, Brandengen og Marienlyst i denne saken? Har de vært i kontakt med elevrådet på Marienlyst? Eller på Åskollen, Danvik eller Brandengen?

Har politikere i det hele tatt hørt på ungdommen som går på Marienlyst? De er tross alt de nærmeste til å si noe om hvordan de har det på skolen.

Det bør være politikernes plikt å søke informasjon fra flere kilder, ikke bare høre på dem som roper høyest.

Og kjære politikere, husk: dere har også forpliktelser ovenfor velgere andre steder i byen, ikke bare Åskollen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags