Buskerud-idretten i støtet

EN FANTASTISK PERIODE FOR BUSKERUDIDRETTEN: Snowboardstjernen Silje Norendal er en av mange buskerud-utøvere med OL-billett som stadig leverer store idrettsprestasjoner for Norge. Oddvar Moen (innfelt) spiller opp til OL.

EN FANTASTISK PERIODE FOR BUSKERUDIDRETTEN: Snowboardstjernen Silje Norendal er en av mange buskerud-utøvere med OL-billett som stadig leverer store idrettsprestasjoner for Norge. Oddvar Moen (innfelt) spiller opp til OL. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDa DHK ble cupmester i håndball 29. desember var det avslutningen på et fantastisk idretts-halvår for Buskerudidretten. Nøyaktig et halvt år før var det deres nabo, og motstykke som en breddeidrettsklubb, Drammen Turn som hadde suksess med hele 4 gull og 7 sølv i lagøvelser i turn-NM. Måneden etter hadde Sturla NM-suksess med friidrettssølv til både Ferdinand Kvan Edman på 1.500 m og Ola Stunes Isene i diskos. I august ble det også 2 NM-gull til veteranen fra Konnerud, Marianne Andersen i orienterings-NM.

Og i juli tok hun et sensasjonelt VM-sølv etter mange års sykdomsmareritt.

Suksess i lagidrettene

Størst oppmerksomhet får selvsagt de store lagidrettene og da især fotballen. Våre to store flaggskip her har begge lagt en fantastisk høstsesong bak seg.

Det er dekning for å hevde at Godset var Norges beste lag i 2. halvår. Fra juli-november tok SIF 36 poeng på 16 kamper. Det var 3 poeng mer enn den suverene serievinneren RBK.

Også MIF ble nærmest uslåelig utover høsten. På sine 12 siste kamper i OBOS-ligaen fra august-november tok de hele 31 av 36 mulige poeng, 2 mer enn vinneren Bodø Glimt som rykket opp. Det er grunn til å glede seg til 2018-sesongen for både blå og brune patrioter – og for oss som elsker god fotball og heier på de begge.

I tillegg til cupgull har DHK også markert seg i medaljekampen i serien, mens GIF som må bygge et helt nytt ungt lag fikk med seg bronse i fjorårets serie.

St. Hallvard ligger p.t. på kvalikplass i førstedivisjon, kun 2 poeng fra direkte opprykk til våren. Nærmest sikra opprykk er Skrim fra idrettsbyen Kongsberg. Laget har fosset gjennom førstedivisjon med 14 strake seire. Nesten like suverene har Eikerlaget Nor 92 vært i innebandyens 1. divisjon med 13 strake seire. Og i regionens nasjonalsport bandy har vi for første gang på mange 10-år 4 lag i eliteserien etter at KIL rykka opp. Sist helg sikra Solberg SK seg sitt 10. seriemesterskap, 7 år etter det forrige. Også i den nest største lagidretten ishockey (målt i antall tilskuere) har fylket et lag på vei mot toppen. Ringerike leder førstedivisjon og er nesten klar for kvalikspill til eliteserien.

I basketball vant Kongsberg Miners serien i 2017 og ligger på annenplass i årets serie.

Mange dyktige i småidretter

Det er umulig i en slik kortfattet oppsummering å ta med alle de store prestasjonene i det mangfold av idretter som vi har. Nevner at Silje Norendal, KIF (snowboard) og Børge Sagstad, Drammen Trekkhundklubb tok NM-gull. Det samme gjorde som vanlig Sirens i Cheerleading mens Eiker BTK ble nr. 3 i bordtennisserien. I karate har klubber som Marienlyst KK og Ringerike hentet flere NM-gull. Det samme gjorde Drammen Kickboxingklubb i sine NM. Drammens ordfører har de siste årene, i samarbeid med Idrettsrådet, invitert sist års gullvinnere i senior og junior i NM og internasjonale mesterskap til gullmiddag.

I fjor ble hele 86 stk. invitert og jeg er sikker på at i år blir antallet tresifra!

Sist, men ikke minst tar jeg med at Kongsberg-skytteren Katrine Aanestad Lund ble tidenes første kvinnelige «skytterkonge» på Landsskytterstevnet.

Og svømmeren Andreas Bjørnstad fra DSK tok gull og 4 medaljer totalt i HC-VM i desember. Han ble også hedret med pris på idrettsgallaen nå i januar.

Spennende 2018 i gang

Vi er godt inne i et stort idrettsår der vinter-OL i februar og paralympics i mars blir høydepunkter. Sist helg ble storveies for Buskerud-idretten med to VM-gull til hopperen Daniel Andre Tande. Hans bysbarn Erlend Bjøntegaard tok sin første WC-pallplass i skiskyting og Geilos Tiril Sjåstad Christiansen vant WC fristil mens sambygdingen Hege Bøkko også tok sin første pallplass i WC (1.000 m skøyter). Og Elvebyen Taekwondos Joakim Wien tok gull i EM i taekwondo mønster.

Buskerud har fått med rekordmange deltakere til OL.

De fire første ovennevnte samt Heges bror Håvard og Henrik Fagerli Rukke er tatt ut. Det er også Silje Norendal og Øystein Bråten i fristil samt langrennsløperne Pål Golberg og Sondre Turvoll Fossli og hopperen Silje Opseth, Holeværingen. Med 11 fra Buskerud har fylket aldri hatt med flere i OL, og det er godt håp om at vi kan få flere medaljer. Men så bra som i 1936 med 5 gull, 2 sølv og 2 bronse samt i 2002 da Ådne Søndrål tok bronse og tidenes OL-konge Ole Einar Bjørndalen tok alle 4 skiskyttergullene, blir det ikke. OL i år glapp for mannen med 8 gull, 4 sølv og en bronse i sine første 6 OL.

For Norge kommer dette til å bli tidenes beste OL både fordi vi har meget gode utøvere i svært mange idretter denne gangen og fordi noen av de hardeste konkurrentene fra Russland er utestengt.

At nasjonen stenges ute fra første OL etter sine egne jukseleker er riktig, men det er bra at deres yngre utøvere med reint rulleblad får delta. Min spådom er at Norge tar rekordmange 36 medaljer i Korea. Kanskje slår vi egen gullrekord på 13 i 2002 og Canadas for vinterleker totalt med 14 gull i 2010.

Lykke til i TV-stolen!

LES OGSÅ: Råder Turvoll Fossli til å gjøre det beste ut av OL

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags