Nå må Høyre finne seg sjøl i e-verksaken!

IUTFORDRER HØYRE I ØVRE EIKER: Arne Nævra, stortingsrepresentant for SV har engasjert seg sterkt i debatten om hvem som skal eie Øvre Eiker Energi.

IUTFORDRER HØYRE I ØVRE EIKER: Arne Nævra, stortingsrepresentant for SV har engasjert seg sterkt i debatten om hvem som skal eie Øvre Eiker Energi.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I innlegg i Bygdeposten og i Drammens Tidende (den 9. og 10.1) kommer varaordfører i Øvre Eiker Hans Kristian Sveaas med et varmt forsvar for sitt standpunkt for salg av Øvre Eiker energi. Han setter på nytt eierskapet i e-verket opp mot skoleutbygging i kommunen.

Det er tre punkter jeg har lyst til å minne Sveaas på. Alle tre kan formuleres i spørsmål til ham:

  1. Hvorfor tror Sveaas at andre eiere har lyst til å by på Øvre Eikers e-verk? Tror du ikke de har regnet godt på at de skal tjene penger på det?
     
  2. Har ikke Sveaas fått med seg den omfattende utbygginga som skjer av utenlandskabler, og tror han ikke at prisene på strøm vil øke som følge av det? (Til hjelp: Statkraft anslår beskjeden økning på 3–6 øre pr. kWh, mens andre antar 10 øre pluss). Hva har 8–10 øre prisstigning i markedet å si for lokale kraftverk?
     
  3. Da høyreordfører Anders B. Werp gikk av 30. september 2009, sa han: «Forvaltningen av Eikeren er sannsynligvis den saken som kommer til å leve lengst etter meg fra min ordførertid». Og videre: «Men det viktigste er eierskapet til Øvre Eiker Energi. 
    Det er det som sikrer oss for framtida, at eierskapet og forvaltningen sitter i denne sal. Jeg ber derfor gruppene ta med seg i framtidige nominasjonsprosesser og programprosesser at eierskap til Øvre Eiker Energi skal være ett hundre prosent kommunalt!». Identifiserer ikke Sveaas seg med den tidligere kollegas utsagn?

Nå håper jeg bare at gode krefter i alle partier i Øvre Eiker tar til fornuften, finn andre utveier til å finansiere skoleutbygging og andre offentlige oppgaver enn å selge ei melkeku som har generert kraft, penger og arbeidsplasser i lange tider og som bare vil stige i verdi de kommende år.

LES OGSÅ: Rettferdighetens vokter klar for Tinget

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken