Derfor er jeg skeptisk til at det bygges enda en moské i Drammen

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Selvfølgelig må vi respektere alle religioner og alle må ha frihet til å velge sin egen religion. Men kan vi respektere urettferdige religiøse regler som bryter med menneskerettighetene?

Svaret er selvsagt nei. Vi må ikke akseptere og respektere urettferdighet i hele tatt.

Det er mange islamske land som styrer etter sharialovene og regler som er knyttet til sharia således bryter med menneskerettighetene. Eksempler kan være dødsstraff, pisking, blinding og å kutte hånd eller fot.

Dette bygger på ideologi og sterke regler som står i Koranen og andre kilder for sharia.

LES OGSÅ: Moskeen ble for dyr – prøver på nytt med billigere bygg

Moskeer er et sted der imamer som hovedlærere lærer bort religiøse regler til muslimer og andre besøkende i moskeen. Hvis en Imam forteller om fred og fordelene ved fred og menneskerettigheter og øvrige regler som knytter seg til forholdet mellom menneske og Gud, er det helt uproblematisk.

Men det er ikke alltid slik. Noen imamer hjernevasker mennesker, særlig barn og unge er utsatt. De snakker for eksempel om at hijab er bra for jenter og at sharialoven forbyr alkohol. I verste fall lærer de bort at den som ikke bruker hijab og den som nyter alkohol ikke vil komme til paradis, og derfor må straffes.  

Personlig blir jeg skremt når jeg ser at det bygges moskeer i Norge. Det får meg til å tenke på de groteske og urettferdige straffene muslimer i andre land blir utsatt for.

Konsekvensen av å bygge moskeer kan med tiden bli at makt samles i moskeen, og derigjennom styrkes islams posisjon i norsk samfunnsliv.

En av hovedgrunnene til at Iran ble en islamsk stat var at shahen (den iranske kongen) ga imamer tillatelse til å bygge moskeer i Iran. Vi må lære av Irans revolusjonshistorie og unngå at vi skrur tiden tilbake til 1400.

LES OGSÅ: Norges største islamske menighet kjøpte denne eiendommen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags