For lite kjærlighet, riksadvokat?

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI NRK Dagsrevyen forleden tok Riksadvokat Tor-Aksel Busch til orde for lengre fengselsstraffer. Det var den tiltakende og ekstreme volds- og narkotikakriminalitet i en av Oslos bydeler som var grunnen.

Øker vi straffene, vil samfunnet igjen falle tilbake på dette urgamle virkemiddel innen kriminalomsorgen, der trolig alle nyervervede tiltak har strandet.

Avisen Vårt Land har gjennom lengre tid fått fremstille verdenskunstens mestre som har gitt sitt ytterste i møte med det religiøse. I akt stykket «Forbipasserende fortvilelse» har den russiske kunstneren Nikolaj Ge fremstilt to av røverne som skulle korsfestet sammen med Jesus i minuttene før korsfestelsen, i et øyeblikk da de uttrykker fortvilelse for at nåden ikke griper inn.

For noen har kriminaliteten alltid vært forbipasserende. For andre ruller den videre uten stans. For ondskap er fordervet kjærlighet.

- Kong Herodes sendte sine drapsmenn ut i ethvert menneske, men inne i oss banker et barn på en låst dør og vil til sin far, skrev den britiske teolog og forfatter Chesterton. Bøddelen Jerry Gives ble fengslet for hvitvasking. I fengselet leste han i Bibelen. Den grep ham. Han ble rystet og formelig tatt tak i. Og mannen han skulle henrette falt ikke lenger for Gives øks. Det har skjedd også innenfor gitrene i norske fengsler. Det kan også skje med medlemmer av den kriminelle Oslo-gjengen.

Da trenger ikke riksadvokaten og vår øverste myndighet for påtalemakten, Tor-Aksel Busch, forlenge fengselsstraffene. Han kan få hjelp fra høyere makter.

LES OGSÅ: – For noen prester er dette både sårt og vondt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags