Kjell Ivar Berger deltar ikke i en popularitetskonkurranse. Han er en prost for fremtiden.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI et innlegg i Drammens Tidende skriver Reidar Holtet et innlegg om prosten som valgte å vie et homofilt par i Bragernes Kirke den 30. august.

Denne dagen går over i historiebøkene. Ikke fordi prosten, Kjell Ivar Berger, viet dette paret, men av den enkle grunnen at kjærligheten vant fram.

Med respekt å melde, hvem er Reidar Holtet til å dømme hvilke par ulike personligheter kirken skal vie? Mulig Holtet har sovet i timen, men vi befinner oss i år 2018. Kirkemøtet i 2016 tillot den nye vigselsliturgien og tillot likekjønnede par å gifte seg i kirken.

Hvis Drammens Tidende ikke hadde skrevet om dette ville ikke avisen gjort jobben sin.

LES OGSÅ: Da han fikk ham - og kirken sa ja

Jeg tror det er på tide at folk slutter å bry seg med hva andre personer gjør. Hvis det irriterer deg hvem andre skal kysse, har du ikke mange problemer. Det som er fint med kirken er at det er opp til hver enkelt prest om han eller hun ønsker å vie et likekjønnet par.

I 2018 må vi altså forholde oss til at ting har forandret seg siden Bibelen ble skrevet.

Det at det øverste organet i kirken i Norge, altså Kirkemøtet vedtok dette, betyr i praksis at Berger følger det Holtet kaller som «kirkens fundament» og at han dermed ikke bryter ordinasjonsløftet om å forkynne rett lære.

Selv om Holtet presiserer at han ikke angriper de homofile, mener jeg at han angriper dem personlig ved å henge ut dette paret som valgte kjærligheten fremfor å bøye seg for alt annet press i samfunnet.

Jeg skal selv i et bryllup til et homofilt par denne helgen. For meg finnes det ikke noe mer fantastisk enn å se gleden til andre mennesker når de finner kjærligheten.

Berger opptrer i tråd med det som er vedtatt på Kirkemøtet.

Det var en tid der ekteskapet kun var en pakt mellom mann og kvinne, men jeg ønsker å presisere at det ikke er en realitet i 2018. Og selv om det trekkes fram et bispemøte i 1997, så er det mye som har skjedd på 20 år.

La oss heller applaudere Berger for hans modighet med å gå imot strømmen, i 2018.

En historisk vielse i Bragernes Kirke, et ekteskap som jeg siterer fra Bibelen «for størst av alt er kjærligheten».

Om Holtet ikke velger å applaudere kjærligheten får være hans sak.

LES OGSÅ POLITISK REDAKTØR KARIANNE BRAATHENS KOMMENTAR: «Prost Kjell Ivar Bergers velsignelse av Mats og Andrés kyss er viktig. Det er en velsignelse som faktisk kan redde liv.»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags