Replikk til prost Kjell Ivar Berger

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerProst Berger har en lang kronikk forsøkt å forsvare homo-vielsen i Bragernes kirke, men han er etter hva jeg kan se fortsatt på ville veier.

Han skal ha honnør for forsøket, for det har vært savnet, men bibelsk er det helt uholdbart. Jeg har utfordret ham teologisk.

Det som har vært det eneste naturlige og klassiske ekteskapet gjennom alle tider, for ikke å snakke om den bibelske begrunnelse, skal man nå ikke kunne forsvare uten å bli hengt ut som bakstreversk, homofob, fariseer, nidkjær og jeg vet ikke hva.

Da er plutselig den vidgjetne toleransen i vårt samfunn borte vekk. Det er mildt sagt spesielt.

Jeg har påpekt at prosten ikke har bibelsk begrunnelse for sin handling.

Han kommer ikke med en eneste bibelhenvisning som legitimerer det han står for. Naturlig nok, siden den ikke finnes.

Men som prest er han forpliktet til rett bibelsk forkynnelse om synd og nåde. Alle, også Berger, er enige om at Skriften taler entydig mot homofilt samliv, men Berger hever seg over det. Han vet bedre enn Vårherre. Han sier rett ut, sitat: «For meg har Guds ord aldri vært begrenset til trykksverte på papir.»

Han har dermed forlatt et av de reformatoriske grunnprinsipper: «Skriften alene». Det er alvorlig for en prest.

Han sier at han «vet at enkelte ord i Bibelen fordømmer homofile». Der tar han feil, det står ingen steder. Bibelen fordømmer homofilt samliv, og det er noe helt annet. Dommen hører Herren til, ikke oss, men vi har plikt til å rettlede om rett og galt. Mange er født annerledes, med ulike handikap av fysisk og psykisk art, men de må leve med det i en ond og fallen verden. De har alle min sympati.

Alle trenger forbønn, men ingen kan kreve kirkens velsignelse av synd.

Synd er selvsagt ikke begrenset til homofilt samliv. Det er bare å lese 1. kap. i Romerbrevet, eller 18. kap. i 3. Mosebok for den del, så får vi alle passet påskrevet og behov for både nåde og tilgivelse.

Prosten pådrar seg et stort ansvar. Hans mening teller ikke på oppgjørets dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags