Uvitenhet om niqab og burka

NÅR VI SNAKKER OM KVINNEUNDERTRYKKENDE KLÆR...: «Jeg har også lyst til å spørre Morten Wold om han finner prostituertes klær liberale, eller om de også er kvinneundertrykkende?». Hilal Erkøk Kømurcu fra Drammen utfordrer Morten Wolds tanker om forbud mot niqab og burka.

NÅR VI SNAKKER OM KVINNEUNDERTRYKKENDE KLÆR...: «Jeg har også lyst til å spørre Morten Wold om han finner prostituertes klær liberale, eller om de også er kvinneundertrykkende?». Hilal Erkøk Kømurcu fra Drammen utfordrer Morten Wolds tanker om forbud mot niqab og burka.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerTilbud til deg som synes det er viktig å følge med der du bor: Få DT på nett og papir i fire uker for 99,-

Stortingsrepresentant Morten Wold (Frp) fra Modum skrev sammen med parlamentarisk leder i SV; Harald T. Nesvik et innlegg om heldekkende plagg i Drammens Tidende 28. september.

Morten Wold tar til orde for å forby niqab og burka i høyskoler, og mener plagget i seg selv er kvinneundertrykkende. Undertrykkende i hvilken grad vil han ikke presisere. Er det plagget som «undertrykker» kvinnen, eller er det noe Morten Wold tror eller vil tro?

Eller er det underbevisstheten hans som ikke ser burka/niqab-brukere som likeverdig?

LES OGSÅ: Nonner, bestemødre og islamister

Neste påstand er: Hijab og niqab hemmer integrering. Hva om brukeren er etnisk norsk konvertitt og bruker plagget for å slippe sexpress? Det finnes også de som bruker dette argumentet.

Hva vil Wold si til dette?

Der finnes det også etnisk norske konvertitter som vil bruke dette av ymse grunner. Og jeg lurer på om man ikke er integrert nok om man er oppegående nok til å ta en utdanning på høyskolenivå? Eller hvordan kan man oppleve å være «undertrykt» når man først vil ta en utdanning i høyskolene?

Har Morten Wold lyttet til høyskolerektorer i denne spesifikke saken?

LES OGSÅ: Et hjertesukk i disse hijabtider ...

Etter hva man leser i media vil rektorene bestemme dette selv innad, og uttaler videre at dette ikke er et utbredt problem på norske høyskoler og universiteter.

Jeg har også lyst til å spørre Morten Wold om han finner prostituertes klær liberale, eller om de også er kvinneundertrykkende?

LES OGSÅ: Tilslørte bonde- og bypiker

Jeg tipper på at det finnes mange flere prostituerte i Norge enn de 150–200 som bruker niqab/burka.

Dersom neste forslag blir å forby heldekkende plagg i det offentlige rom, kan Frp selvsagt «fange opp» noen som er undertrykket. Men jeg tror ikke at de finnes blant dem som bruker disse plaggene på høyskoler.

LES OGSÅ: Nei til forbud mot hijab i skolen!

Morten Wold har noen gode poenger, men ikke gode nok argumenter for mange av de tingene han tar opp. Når det kommer til Ap og niqab/burka-forbud slik som Morten Wold påstår, der Ap ikke stemte for, finner jeg ikke et eneste forslag om å stoppe burka eller niqab-bruk i skolen, og jeg har søkt gjennom arkivet i stortinget.no.

Det finnes et forslag fra Frp fra 2010 om å forby niqab/burka eller andre heldekkende plagg i det offentlige rom.

Men dette er altså ikke det samme forslaget, slik Morten Wold anklager Arbeiderpartiet å stemme mot.

Det er vanskelig for Arbeiderpartiet eller andre politiske partier å stemme mot noe som tidligere ikke er blitt foreslått.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT. NO:

* Ulv og politisk stolthet

* Tid for å etterlyse Jesus

* Uforsvarlig å gå videre med planene

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags