Det finnes ikke én Danvik- eller Brandengenforelder som ikke unner Åskollen en ny ungdomsskole. Vi vil bare ikke at den skal bygges på bekostning av Marienlyst.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er en kommentar til debattinnlegget «Bygg ungdomsskole på Åskollen, ikke storskole på Marienlyst!», av Heidi Frantzen, signert med yrkestittelen «klinisk spesialist i barn og unges psykiske helse».

Jeg lover dere fra Åskollen: Det finnes ikke én Danvik- eller Brandengen-forelder som ikke unner Åskollen en ny ungdomsskole.

Det er når den skolen blir satt opp mot utvidelsen av Marienlyst, og brukt i en kamp som har like mye med byutvikling å gjøre som med skolegang, at det stopper fullstendig opp for meg.

La oss si at Åskollen får ny skole på bekostning av Marienlyst. Det betyr fire–fem år med brakker, dårlig luft, færre valgfag, dispensasjon fra brannregler, en strukket timeplan for å holde færrest mulig i skolebygget samtidig, ikke bibliotek, timer på trebenk i aulaen og lærere som ikke orker mer.

Alt dette mens skolen bare fortsetter å sprenges med nye og større kull. Denne situasjonen gjelder faktisk også elever fra Åskollen.

Enkelte voksne skyver barnas beste foran seg, men tegner i realiteten opp en helt irrelevant problemstilling og legger hele sin profesjonelle prestisje inn i debatten. Dette provoserer voldsomt all den tid det blir brukt som en stråmannsargumentasjon for å påvirke for bygging -nettopp på bekostning av barna på Marienlyst.

Hvordan elever blir ivaretatt i skolehverdagen har mye mindre å gjøre med størrelsen på skole enn med de ressurser som blir satt inn. Jeg oppfordrer alle til å lese det lærerne ved Marienlyst skriver om dette.

Det er også blitt påstått at skoletransporten mellom Åskollen og Marienlyst påvirker trafikken og at all denne transporten i neste runde går ut over folks privatøkonomi. To tre busser på Svelvikveien er neppe trafikkaos. Jeg har full forståelse for at 10–15 minutter ekstra på morgenen kan være et gedigent hår i suppa av og til. Og ja, vi har bare sju minutter til skolen svi om bor på Danvik, så jeg skal være litt forsiktig når jeg bedømmer andres hverdag.

Det er imidlertid denne overdrivelsen og de vikarierende argumentene for å få igjennom krav som er så ødeleggende for så mange andre, som er vanskelig å akseptere.

Marienlyst består at 65 % andre elever enn de fra Åskollen.
Det hjelper ikke Marienlyst om de får kvittet seg med en tredjedel av elevmassen. Skolen kommer uansett å bli for liten innen kort tid. Husk også at Marienlyst er en forpliktelse kommunen allerede har tatt på seg.

Drammens folkevalgte bør sørge for å fullføre den skolen som tross alt var for liten tre år etter at den sto ferdig. Dette har vært en varslet katastrofe og et helt uforståelig dårlig håndverk fra kommunens side.

Hvis Marienlyst blir bygget ut nå, er den klar til skolestart om under to år. Da blir det bedre for alle. Med tiden kan man planlegge for skole på Åskollen – en skole det vil ta lengre tid å bygge. I mellomtiden blir elevene meget godt ivaretatt både faglig, psykisk og ikke minst sosialt.

Elevundersøkelsene ved Marienlyst viser jo at det er busstransporten som er det eneste negative for elevene ved Marienlyst i dag.

Det er faktisk noen ganske store positive sider ved å gå på Marienlyst, som for eksempel det å møte nye venner og et nytt miljø.

Jeg har snart fulgt tre ungdommer gjennom skoleløpet på Marienlyst. Jeg kan med hånden på hjertet si at dette med de nye vennene og det nye miljøet er kanskje noe av det flotteste med denne skolen. Jeg har trålet hver eneste gate på Åskollen for å finne mine barns nye kompiser. Jeg har til tider hatt fast joggerunde rundt Nordbykollen.

Det vil dessverre bli et stort sosialt tap for Marienlyst å miste sine venner fra Åskollen.

Jeg har all respekt for at foreldre ønsker kortere vei til skole og at bydelen får et bedre tilbud. Det vet jeg alt om.

Det bør bare ikke skjer på bekostning av vår felles skole!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags