Jon Helgheim (Frp) er i Drammens Tidende 15. august for lavere skatter og avgifter. Det er ikke en nyhet. Partiet mener nå som før at Nordsjøens skatter (oljefondet) skal betale folkets skatter!

Enkelt og greit. Men likevel ugreit når partiet i sin tid ville selge olja og gassen der den lå for en spottpris til et utenlandsk selskap.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Senterpartiet vil bygge Samholds-Norge og stoppe utviklinga av Forskjells-Norge som Høyre og Frp nå skaper. Det er derfor viktig at vi skal skatte etter evne. Dess større inntekt, dess bedre evne til å betale skatt.

Sp står også for sparsommelighet i statsforvaltningen. Vi vil gi fagfolk i det offentlige mer myndighet – vi må stole mer på folk.

Det blir billigere enn Frps sentraliseringspolitikk, og vil kunne reversere denne regjeringens økning i antall ansatte i statsbyråkratiet – over 2.000 bare i 2014 og 2015.

Senterpartiet står for internasjonal solidaritet.

Annerledeslandet som ikke er seg selv nok. Derfor var jeg på den greske øya Lesvos i 2015 og fikk se 5.000 flyktninger komme i land hver dag i gummibåter.

Frp har stemt for både Schengen- og EØS-avtalen. Når EU ikke maktet å ha grensekontroll mot Tyrkia, var det derfor strake veien til Tyskland, Sverige og Norge for disse krigsflyktningene.

Jeg så virkeligheten på stedet som den eneste, norske stortingsrepresentanten. Jeg sa ifra om hva som var i ferd med å skje; at det kunne komme svært mange når det ikke var grensekontroll.

Kanskje 100.000 mennesker. Det kom mange, men heldigvis langt færre.

Poenget mitt var og er – uten grensekontroll blir det kaos og utrygghet. Videre sa jeg at det å ta imot flyktninger ville koste mye penger. Ærlighet varer lengst. Dette er faktum som Jon Helgheim omskriver til: «Lundteigen sa i 2015 at Norge kunne ta imot 100.000 ekstra flyktninger».

Frp får ikke troverdighet på slik feilaktig omskriving av sannheten som jeg veit brukes i deres buskagitasjon: Fei for egen dør og si opp Schengen og EØS-avtalen slik at Stortinget kan bestemme hvordan og når vi skal ha grensekontroll inn i Norge!

Dette står Sp for – nå, som i 1992 og 1994. Vi støtter også FN sitt kvoteflykningssystem. Da viser vi solidaritet. Det gir trygghet for nordmenn og mulighet for god integrering av mennesker i nød, som trenger opphold i et trygt land.

Frp står for det motsatte.

LES OGSÅ: Lundteigen ville kle pelslue på MDG-topp