De Grønne har hånda på rattet

ER KOMMET FOR Å BLI: Ståle Sørensen i MDG oppsummurer partiets innflytelse i Drammen og Buskerud.

ER KOMMET FOR Å BLI: Ståle Sørensen i MDG oppsummurer partiets innflytelse i Drammen og Buskerud.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDenne høsten har vi i De Grønne og undertegnede gjort det kunststykket i å forhandle fram årsbudsjett med samtlige partier i den lokale partifloraen -bortsett fra Frp.

Vi har forhandlet fram et budsjett med de rødgrønne partiene pluss Venstre i Buskerud fylke. I Drammen har vi forhandlet fram et budsjett med de borgerlige partiene.

Du bor altså i et fylke og i en by hvor De Grønne styrer.

I fylket bidro vi til et etterlengtet løft i budsjettene til kollektivtrafikken, flere ladestasjoner til elbiler og mange nye investeringer for den videregående skolen.

I Drammen bidro vi til dobling av budsjettene til trygg skolevei og sykkelveier. Vi bidro med 6 millioner til utbygging av solenergi på kommunale hustak, vi økte bemanningen i skolen samt styrket bevilgningene til kulturskolen

Vi sørget for utredning av byttesentral, parsellhager på Fjell samt nytt stupetårn på Landfalltjern.

De Grønne gjør en forskjell, og skal vi dømme etter hvor mange partier vi har inngått budsjettforlik med denne høsten er vi fylkets og kommunens desidert mest samarbeidsvillige parti.

For oss er det resultatene som teller- ikke den politiske fargen på underbuksa til fylkesordfører eller ordfører.

Allikevel er denne høsten en påminnelse om hva som kan skje når man isolerer ytterste høyre i norsk politikk. Når Fremskrittspartiet sendes på gangen så åpner det seg muligheter for gode, konstruktive grønne løsninger med utgangspunkt i De Grønnes visjoner, men med enten rødgrønt eller borgerlig flertall. Vi i De Grønne håper Fremskrittspartiet forblir på gangen også neste år.

Klimapolitikken er for viktig til at den skal gjennomføres ved hjelp av politikere som faktisk benekter at klimaendringene er menneskeskapte.

Spesielt fordi vi neste år skal behandle en ny Buskerudbypakke med et kjempeløft for myke trafikanter og kollektivreisende. Dersom vi ikke blir enige om en slik pakke vil Drammen sakke tiår akterut i utviklingen av en levelig bykjerne. Det må ikke skje.

Vi i De Grønne kommer til å appellere til et bredt politisk forlik for en ny buskerudbypakke.

De Grønne er et blokkuavhengig, konstruktivt og løsningsorientert parti. Etter vårt syn er vi helt nødvendige i det politiske landskapet. Vi har etter to år trukket lista opp i en rekke politiske saker. Vi har gitt de andre partiene noe å strekke seg etter. Vi har forsøkt å være ærlige og redelige og har forsøkt å gjøre slik vi sier.

Jeg tror definitivt vi har vært et friskt pust inn i både fylkespolitikken og drammenspolitikken.

Vi har gjort de andre partiene litt grønnere og litt bedre. Vi har fått gjennomslag, men like viktig: der vi ikke har fått gjennomslag har vi løftet debatter ingen andre partier tidligere har løftet. For nesten to år siden stilte vi for eksempel spørsmål ved kommunens bruk av gummigranulat ved kunstgressbaner. Det er hyggelig at administrasjon, ordfører og idretten nå etter hvert forstår alvoret og har iverksatt planer for å få bukt med problemet. Først blir man kanskje ledd av, men etter hvert følger de andre etter. Vi tåler begge deler.

Så til alle politiske motstandere og samarbeidspartnere: God jul og Godt nytt år fra oss i De Grønne. Vi er kommet for å bli. Vi er kommet for å både utfordre og samarbeide videre.

LES OGSÅ: Tore Opdal Hansen har vært med i drammenspolitikken i nesten 40 år. Bla deg nedover, og se noe av det han har vært med på

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags