Bedre med gratis barnehage og SFO

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I debatten om hvordan bekjempe fattigdom i barnefamilier forsøker SVs Arne Nævra å få det til at jeg mener en økning på 500 kroner i barnetrygd pr. måned ikke er verdt noe. Det er jo et slående retorisk grep, men en kraftig forenkling av mitt budskap.

Mitt poeng i debatten er at en slik økning ikke vil være tilstrekkelig. En barnehageplass koster rundt kr 2500 i måneden, og en plass på skolefritidsordningen koster opptil 3000 kr i måneden.

Økningen på 500 kr i måneden vil koste ca. 7.7 milliarder kroner. Jeg mener disse milliardene bør brukes på tiltak for å gi barna best mulig start i livet, en god barnehage, kvalitet i skolen, bedre skolefritidsordninger og fritidsaktiviteter.  Drammen med Høyre i førersetet er en av foregangskommunene for nettopp å ha gratis tilbud til familier med lav inntekt.

I SVs alternative statsbudsjett for 2018 økte de barnetrygden med 1.7 milliarder kroner. Det gir ca. 90 kroner pr. måned. Debatten om barnefattigdom må være mer nyansert enn å heve barnetrygden. Den debatten er vi klare til å ta.

LES TIDLIGERE INNLEGG I DEBATTEN:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken