Flott, Ørmen Johnsen!

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Du har helt rett, Kristin Ørmen Johnsen, i at det skal mange tiltak til for å få bort barnefattigdommen. Det er flott at du nevner gode barnehager, kvalitet i skolen, bedre skolefritidsordninger mm. SV er vel det partiet som har kjempet mest for alt dette. I tillegg har jeg gitt ros til Drammen kommune for gratis tilbud til vanskeligstilte familier – og til regjeringen for at tilskuddsordningen mot barnefattigdom har økt en del, selv om rammene fortsatt er for små.

I vår avisdebatt om økning av barnetrygden hadde jeg ett eneste poeng: Det er det enkelttiltaket som raskest og lettest får mange familier vekk fra det som folkelig kalles fattigdom.

Tallet flinke folk har kommet fram til er at 18.000 barn ville ha kommet ut av fattigdommen om ikke barnetrygdens rater hadde stått stille i over 20 år, men vært indeksregulert. Jeg har ikke fått svar fra Ørmen-Johnsen på hvilket annet enkeltgrep som ville hjulpet så mye. Det er også et tiltak som får støtte fra FNs barnekomité.

Hun skriver i svar til meg 15. august at jeg bruker «et slående retorisk grep» når jeg sier at hun bagatelliserer betydningen av 500 kroner mer pr. barn i måneden.

Jeg har vel ordene mine i behold når jeg kan sitere hva du selv skrev i et innlegg 30. juli: «Øking av barnetrygd vil for det første ikke monne». Men så har jeg funnet nye sitater. Hva mener du egentlig Ørmen Johnsen? I et oppslag til NRK den 8. juni sier du: «Skal det virkelig monne og man øker med 500 i måneden, vil det koste 7,6 milliarder».

Monner det – eller monner det ikke?

Dessuten, husk at mange har flere enn ett barn. Kanskje to, tre eller flere. Da begynner det faktisk å bety noe. I redelighetens navn kan du gjerne nevne at SV-budsjettet også har søskentillegg, utvidet småbarnstillegg og økt tillegg for enslige forsørgere.

Om du bekrefter dette og betydningen av disse tiltakene, så kan vi vel avrunde denne debatten i en hyggelig, oppløftende og anerkjennende tone.

LES OGSÅ: Det har aldri vært så mange lærlingplasser: – Vi kan slå oss selv på brystet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken