Valget er over – resultatet kjenner vi – de fire borgerlige partiene fikk flertall, men er nå avhengige av at de alle fire partiene er samstemte for å videreføre en vellykket borgerlig politikk, som vi har ser resultatene av etter fire år i regjering.

Den sikreste måten å oppnå dette på er at alle de fire (H, Frp, V og KrF) tar samling i bånn, danner regjering, og dermed sørger for en fortsatt god, borgerlig politikk for landet.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Den andre siden (Ap, Sp, SV, MDG og Rødt) har bebudet at de kontinuerlig vil gjøre sitt ytterste for å plage og lage mest mulig trøbbel for en ikke-sosialistisk regjering, og felle den så snart som mulig.

Det må de ikke lykkes i!

Det synes som om Venstre er i gang med interne avklaringer med sikte på å bli med i regjering sammen med Høyre og Frp, og det er bra!

KrF og Hareide har bebudet at KrF vil gå i opposisjon dersom det ikke blir en «sentrumsregjering» mellom Høyre, Venstre og KrF.

En slik sentrumsregjering er etter min mening helt urealistisk, da Ernas valg mellom Frp (15,2%) og KrF (4,2%) er enkelt. KrF viser til at de må holde lovnadene før valget til sine velgere, og står fast på at de vil gå i opposisjon dersom det ikke ble dannet en sentrumsregjering.

Valgresultatet – KrFs dårligste noensinne – tyder på at KrFs velgere ikke er spesielt begeistret for det bombastiske utsagnet om at KrF går i opposisjon dersom de ikke får viljen sin med en sentrumsregjering uten Frp.

KrF bør derfor kalle sammen til møte på høyeste plan, med sikte på å få til at KrF arbeider med mulighetene for å bli med i regjering sammen med Høyre, Frp og Venstre, og dermed sikre en samstemt, sikker front mot Ap, SV, Sp, MDG og Rødt.

KrFs uforsonlige holdning til Frp bør de legge i skuffen, og heller søke å bidra til et konstruktivt samarbeid med alle de borgerlige partiene.

Da kan det også være muligheter for at Frp vil komme KrF i møte i politiske saker, og vice versa, og at Erna med sine gode samlende og koordinerende egenskaper kan lede en slik regjering, og fortsatt sørge for å skape gode resultater til beste for landet.

LES OGSÅ: Tapte hestehalen i veddemål