500 kroner er mye for vanskeligstilte, Ørmen Johnsen!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som ventet argumenterer stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen (H) imot SVs forslag om høyere barnetrygd for å få ned tallet på barn i vedvarende lavinntektsfamilier i sitt innlegg 30. juli.

For det koster jo faktisk penger på statsbudsjettet!

Hun sier at f.eks. fem hundre kroner i måneden ikke vil monne noe. Tror hun ikke at dette er av betydning i en anstrengt økonomi? De pengene kan bety deltakelse på fritidsaktivitet som medelever er med på, et klesplagg som er IN i flokken eller noe godt å spise på lørdagen. Relativ fattigdom kan bety fravær av goder de fleste tar for gitt.

Det er altså regnet ut at ved å indeksregulere barnetrygden fra den dag den sto stille, ville nesten 20.000 barn komme over fattigdomsgrensen slik den gjerne defineres. Kan du nevne ett annet tiltak som så raskt har en slik virkning Ørmen Johnsen?

De andre tiltakene du nevner er for så vidt helt OK, men de blir altså for små; det forteller økende tall for barnefattigdom i Norge om.

Mye av bildet kan også sammenfattes i at det er økende forskjeller i dette landet.

Det kommer av skjev skattepolitikk, innrettet på å gi skattelette til de som har mest fra før, prisgalopperende boligpolitikk og for dårlig jobbdeltakelse og integrering. De siste tingene har vært vanskelig å løse – for skiftende regjeringer, men en mer sosial skattepolitikk er veldig enkelt å få til, om det bare hadde vært i tråd med høyreideologien. Og det er den dessverre ikke.

Helt til slutt: jeg tror leserne ikke orker å høre mer om hva tidligere regjering gjorde i forhold til sittende regjering. Hvor langt tilbake skal vi gå?

Til Bondeviks regjering, til Willochs regjering? Det var slett ikke bra at barnetrygden ikke ble økt under de rødgrønne heller. Men kanskje er det lov å få en ny erkjennelse, eller for SV å stå friere som selvstendig parti?

Da er det vel riktig å kritisere den sterke økningen av barnefattigdommen, og foreslå tiltak som kan virke?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken