Pelsdyr og fakkeltog

MÅ PROTESTERE: «...når ei næring er bygd på forhold som bryter med hele min følelse av hva dyrevelferd er, da må jeg dessverre protestere og si at denne næringa ikke har livets rett», skriver Arne Nævra.

MÅ PROTESTERE: «...når ei næring er bygd på forhold som bryter med hele min følelse av hva dyrevelferd er, da må jeg dessverre protestere og si at denne næringa ikke har livets rett», skriver Arne Nævra.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Først takk til Kirkebøen for en grei og saklig debatt rundt pelsdyrnæringa. Det er ikke alltid vanlig på dette feltet. Jeg takker ham også for invitasjonen til revefarmen hans i våres, og den gode samtalen vi hadde der.

Argumentasjonen for hvorfor jeg er i mot pelsdyr i bur har jeg kommet tydelig ut med i artikkelen min i forkant av fakkeltoget på lørdag og i tidligere innlegg her i avisa.

LES INNLEGGET FRA KIRKEBØEN HER: Pelsdyrhaldet, Arne Nævra og Noah

Det som i denne omgang falt Kirkebøen tungt for brystet, var at jeg stilte opp i fakkeltoget som dyrevernorganisasjonen NOAH arrangerte sist lørdag, der jeg holdt appell i Oslo og Drammen mot pelsdyr i bur.

Han mener at jeg på denne måten identifiserer meg med det NOAH står for, og det er etter Kirkebøens meninger ekstreme standpunkter.

Jeg støtter NOAHs fakkeltog mot pelsdyr i bur fordi dette er den største markeringen vi har i Norge for å synliggjøre folkeflertallets syn på denne næringa.

Det betyr ikke at jeg mener det samme som NOAH i alt de står for! Jeg er heller ikke medlem der.

Men det skulle bare mangle om jeg ikke kunne stille opp for en organisasjon som jobber for bedre dyrevelferd i Norge, og i denne saken er vi helt på linje.

Som du kanskje hørte fra appellene mine, Kirkebøen, så er jeg en ivrig forkjemper for distriktene og spesielt småbrukernes kår her i landet. Det skal jeg kjempe for i mange sammenhenger på Stortinget.

Men når ei næring er bygd på forhold som bryter med hele min følelse av hva dyrevelferd er, da må jeg dessverre protestere og si at denne næringa ikke har livets rett.

Den ødelegger også for landbrukets ry totalt sett. De oppdrettere som avvikler, bør kunne få rause overgangsbidrag.

Antall oppdrettere synker gradvis, og er vel nå ned mot 200 for hele landet. Siste tall jeg kjenner til for Buskerud er fem. Det er vel da dekning for å si at Stortingsflertallet (H, Frp, Sp og Krf) holder «pasienten» i live med en slags hjerte-lungemaskin og ikke innser hvilken vei det går. De gir også blaffen i folkemeningen på dette.

Næringas liv har de bl.a. forlenga gjennom fortsatte transportsubsidier og en pott på to millioner til såkalte dyrevelferdstiltak.

Mange vil nok betrakte dette siste som en avlat og påskudd til videre drift. Alt grunnleggende blir det samme. Nå er det levert inn et nytt forslag på Stortinget (av MDG) om avvikling.

Så får vi se om flertallet har endra seg siden sist, eller om det blir nye, enda lengre fakkeltog i enda flere byer neste høst.

LES OGSÅ: Det kvitrer i Drammen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken