Vinkel og meningsmåling i DT

STILLER SPØRSMÅL VED DTS VINKEL: «En SV-stemme i Østfold kan føre til at Arne Nævra (bildet) tar plass på Stortinget etter høstens valg», skriver Buskerud SVs Rune Kjeldsen.

STILLER SPØRSMÅL VED DTS VINKEL: «En SV-stemme i Østfold kan føre til at Arne Nævra (bildet) tar plass på Stortinget etter høstens valg», skriver Buskerud SVs Rune Kjeldsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.For de mindre partiene, SV inkludert, er kampen om utjevningsmandatet det vi først og fremst kjemper om. Derfor er heller ingen stemmer bortkastet verken i Buskerud eller andre steder i landet. En SV-stemme i Østfold kan føre til at Arne Nævra tar plass på Stortinget etter høstens valg.

Men når utjevningsmandat beregningen er så tilfeldig, hvorfor velger DT da å fokusere på Venstre som er på full fart nedover i oppslutning i motsetning til SV, som er på full fart oppover?

Venstre har i nesten alle årets målinger ligget under sperregrensa, mens SV beveger seg i den andre retningen. At vi på denne målingen oppnår 4,0 % med en framgang på 1,3 er for oss veldig positivt.

En annen pussighet ved dekningen av egen meningsmåling er at DT i papirutgaven ikke offentliggjør oppslutningen om noen partier, hvilken journalistisk vinkling er det?

LES SAKEN OM MENINGSMÅLINGEN HER: Sp til himmels på DTs meningsmåling

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken