Gå til sidens hovedinnhold

Vi ønsker ingen profesjonskamp. Det er sykdom nok til alle.

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fagforbundet gratulerer alle nye studenter med studiestart. I disse dager har mange av dere gjort et valg – et godt valg for dere selv og for samfunnet. Dere har startet på en utdanning for å bli gode fagpersoner innen yrket deres.

Når du velger en utdanning skal du skal ikke bare tenke på jobbmuligheter etter endt utdanning.

Det er vel så viktig å finne et yrke og et fagfelt du brenner for. Da blir læringen så mye mer lystbetont. Når du har fullført en utdannelse betyr ikke det at du er ferdig utlært. Du må være innstilt på å lære hele livet.

Fagforbundet Buskerud har vært til stede ved oppstart både på videregående skoler og på universitet for å gratulere med studievalg, og vi ønsker dere lykke til på veien. Dette er en fin måte å bli kjent med og få snakket med dere som er i starten av en yrkeskarriere.

Når det gjelder valg av utdanningsløp så trenger vi ikke bare ansatte med «master». I fremtiden vil vi trenger mange ulike yrkesgrupper som samarbeider tverrfaglig.

I Fagforbundet er vi veldig opptatt av tverrfaglig samarbeid. For oss er alle yrkesgrupper like viktig. Som arbeidstaker i helse-, sosial- og omsorgssektoren kommer du til å arbeide sammen med mange andre yrkesgrupper.

Noen har spisskompetanse innenfor et bestemt fagområde, som for eksempel en psykolog eller en sykepleier. Andre har kompetanse til å ivareta mer helhetlig omsorg og service og følger i tillegg opp behandling og tiltak som spesialistene har foreskrevet. Den som har direkte kontakt med brukeren i det daglige, har et særlig ansvar for å observere og melde fra når noe ikke stemmer, som for eksempel en helsefagarbeider.

Fagforbundet ønsker ikke den ofte omtalte «profesjonskampen» i helsevesenet, det vil bare gå utover de vi skal yte tjenester til!

Vi ønsker at alle arbeidsplasser skal ha ett godt samarbeid på tvers av profesjoner. For vi vet at det er – og i fremtiden vil bli – enda flere med store hjelpebehov.

Det vil være et kontinuerlig behov for arbeidskraft i helsesektoren, og det vil være sykdom nok for oss alle.

LES OGSÅ: Dette er det vanskeligste studiet å komme inn på i Drammen

Kommentarer til denne saken