Uredelig om SV, Sørensen!

SVARER SØRENSEN: Arne Nævra (bildet) mener MDGs Ståle Sørensen bommer når han retter miljøskytset sitt mot SV.

SVARER SØRENSEN: Arne Nævra (bildet) mener MDGs Ståle Sørensen bommer når han retter miljøskytset sitt mot SV.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I flere aviser har Miljøpartiet De Grønnes stortingskandidat Ståle Sørensen hatt et innlegg om villmarka vår som forsvinner. Om tap av arter og arealer. Jeg kan helhjerta slutte meg til beskrivelsene og alvoret i dette.

Men så fortsetter han, sin vane tro, å fordele karakterer til andre partier. Det er for så vidt også greit. Han skriver imidlertid: «Her har alle partier som har styrt landet, fra SV til Frp et stort ansvar». Og litt lenger nede: «Vi i De Grønne er det eneste partiet som tar dette på alvor».

LES SØRENSENS INNLEGG HER: Stopp tapet av vår siste villmark

Når han tar SV med i denne klubben av nedbyggere av norsk natur, syns jeg det er både leit og på grensa til uredelig. Sørensen veit utmerket godt at SV har jobba iherdig for å ta vare på naturmangfold og for vern av norsk natur.

Jeg minner om noen få saker: Vern av Trillemarka – med SV i statsrådsstolen. Her spilte vår Helen Bjørnøy en sentral rolle.

Ett av de viktigste verktøyene for vern av norsk natur, Naturmangfoldsloven, ble til gjennom arkitektene Heidi Sørensen og Erik Solheim i det SV-styrte Miljøverndepartementet.

Dessuten, tror du Ap hadde holdt oljefingrene av fatet i Lofoten i åtte år uten SV i regjering?

At SV ikke fikk til enda mer skyldtes selvsagt at det var flere partier ved roret i den rødgrønne regjeringa.

Om vi er ærlige, har Ap en tendens til å forsvare olje og industri. Mens Sp ikke vil verne så mye der det kan være interessekonflikt med landbruket! Dette kjenner vel de fleste til.

Politikkens realiteter vil også Sørensen merke om han en gang får sete i Stortinget. SV satt i skyggenes dal, i opposisjon, helt fra 1973 til 2005, også med store stortingsgrupper. Men vi fikk ikke utretta så veldig mye. Vi var i en mindretallsopposisjon og kunne holde tankene og ideologien rein og pen og kunne alltid «stemme riktig». Men vi fikk ikke påvirka så mange saker i riktig retning.

I regjering fikk vi til mye tross vår beskjedne størrelse. Men vi måtte akseptere en del nederlag også.

SV skårer høyest i mange av miljøorganisasjonenes oversikter over partienes holdninger på naturvern og friluftsliv, og de fleste miljøbevisste velgere veit at det er MDG og SV (og bare delvis Venstre) som er miljøpartiene på Stortinget. Da er det beklagelig at du ser til SV for å hente velgere.

Det er i de store, natursløve partienes dam du skal fiske, Sørensen.

Jeg har aldri villet kritisere eller angripe MDG, men du har ved noen anledninger rette skytset mot SV. Det er leit og ikke strategisk klokt.

La oss jobbe sammen om miljøspørsmål, og rett skytset ditt mot en større blink, der du treffer!

LES OGSÅ: Jaktsesongen er i gang

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken