Hvor mange politiske liv har egentlig Yousuf Gilani?

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Manns minne er kort. Basert på varaordfører Yousuf Gilanis comeback-historikk i politikken varer minnet et sted mellom seks og ti måneder.

DEL

KommentarDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Etter ti måneders selvvalgt permisjon var varaordfører Yousuf Gilani tilbake i juli. Torsdag i forrige uke var han for alvor inne i varmen igjen. Da skinte Gilani sammen med ordfører Tore Opdal Hansen, Høyres gruppeleder Tove Paule, ordførerkandidat Fredrik Haaning, Frps Ulf Erik Knudsen og KrFs Odd Gusrud i avisen. De la fram et konstruktivt forslag til ny parkeringsstrategi for Drammen sentrum.

Glemt var Gilanis rotete fortid som endte med utmeldelser fra Venstre og Arbeiderpartiet.

Glemt var forelegget han vedtok for identitetstyveri i oktober i fjor.

Glemt var ulovlige byggesaker.

Glemt var tilsynelatende Tore Opdal Hansens løfte om å vurdere Gilanis oppførsel mot Drammen kommunes etikkplakat.

Det har gått inn i glemmeboka sammen med stridigheter rundt valgfusk, voldsdom, regnskapsrot i Drammen Innvandrerråd og rot i cricketforbundet.

«...han virker jo som en katt som har en tendens til å lande med beina på jorda.»

Frank Aarebrot 2007

Godt glemt var også Gilanis dolkestøt (...eller ridderdåd om du vil) som sendte Hansens Marienlyst-planer i skammeskuffen.

Nå er den gamle flertallskonstellasjonen samlet igjen.

Kan hende de trenger hverandre.

Valgkampen 2019 blinker i det nære fjerne. Høyre samler støtte for å score noen viktige politiske poeng i tøffe debatter om bommer og byutvikling. Når Yousuf Gilani er inne i den politiske varmen igjen, kan han ta på seg varaordførerhatten uten blygsel. Side om side med ordføreren kan han snakke bysak i stedet for å møte de ubehagelige temaene han tok med seg under teppet da han gikk ut i permisjon etter permisjon tidligere i perioden.

Den største politiske taperen er og blir Venstre.

Det lokale partilaget er blitt revet i stykker av Gilanis krumspring, lederne har vært utsatt for stikk fra de øvrige politiske partiene og blitt utsatt for trusler fra Gilani fra kommunens offisielle e-postkonto.

De 1.008 drammenserne som stemte på Venstre har ingen representant i bystyret lenger.

I tillegg mistet partiets gruppeleder Eidi Ann Hansen gruppeleder-tillegget, på et kan hende tvilsomt juridisk grunnlag.

Da den såkalte valgfusk-saken kokte som verst i Drammen by i 2007, ble Yousuf Gilani erklært politisk død både av valgeksperter og journalister. Men som nå avdøde statsviter Frank Aarebrot så observant sa det til DT den gang:

« ... han virker jo som en katt som har en tendens til å lande med beina på jorda.»

Selv om varaordførerens kattemyke krumspring tilfører Drammens politiske scene en viss underholdningsverdi, er det tvilsomt at Drammens omdømme tjener på dem.

Og verdien av et godt omdømme er noe det politiske Drammen burde kjenne godt til.

Når det gjelder nettopp omdømme, er manns minne betydelig lenger enn seks og ti måneder.

Da denne kommentaren først ble publisert kom vi i skade for å påstå at det var 1.469 drammensere som stemte på Venstre ved forrige lokalvalg. Det stemmer ikke, det var tallet ved stortingsvalget 2017. Det riktige tallet er 1.008.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken