Gå til sidens hovedinnhold

Mitt fokus har alltid vært å utgjøre en positiv forskjell innen politikken

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har bevisst valgt å ikke kommentere tidligere innlegg Drammens Tidende har skrevet om meg. Det har vært mange spekulative og misvisende avisoverskrifter.

I halvannet år har Drammens Tidende prøvd å knytte meg opp mot den såkalte «korrupsjonssaken». De har gjentatte ganger brukt mitt navn og bilde. Det til tross for at jeg er ikke en del av «korrupsjonssaken». Jeg har aldri vært avhørt, siktet, tiltalt eller dømt i saken. Likevel dras den opp med jevne mellomrom.

Politisk redaktør Karianne Braathen spør hvor mange politiske liv jeg har og ramser opp en rekke episoder fra de siste 20 årene.

Hun skriver at en voldsdom mot meg som har gått i glemmeboken. Jeg kan friske opp hukommelsen til Karianne Braathen.

Voldssaken det refereres til er fra 1999. Hvor en som står meg nær var utsatt for vold. En dag fikk jeg telefon om at hun hadde blitt banket til blods. Vedkommende hadde forgjeves prøvd å ringe politiet. Jeg dro ut for å hjelpe. Hun så ikke ut. Plutselig kom voldsmannen mot meg. Da smalt det, jeg tror de fleste forstår hvorfor.

DT ramser også opp rot i cricketforbundet. Det stemmer at det var rot. Men avisen unnlater å fortelle at det var jeg som varslet Norges Idrettsforbundet om dette rotet. Det var faktisk jeg som sendte de en bekymringsmelding.

«Valgfusksaken» fra mer enn 10 år tilbake dras også fram av DT. Da ble to personer fra rusmiljøet tilbudt 50 kroner for å stemme på Arbeiderpartiet.

Da påsto to personer fra rusmiljøet at de ble tilbudt 50 kr for å stemme på Arbeiderpartiet. Jeg vet ikke om det var en drittpakke eller politisk sabotasje. Men det jeg vet er at politiet etterforsket saken grundig og at de ikke fant noen kobling til meg.

Daværende redaktør i Drammens Tidende, Geir Arne Bore, skrev i 2009 at mediene har et stort ansvar for å formidle nyheter korrekt, med stor nøyaktighet og grundighet. I samme artikkel skrev han: «Vi hadde en god dialog med Gilani. Verken vi eller politiet kunne koble hans navn til valgfusksaken»

Dette synes jeg DTs lesere bør bli minnet om.

Politisk redaktør Karianne Braathen er redd min utmelding fra Arbeiderpartiet i 2008 også skal ha gått i glemmeboken. Bakgrunnen for at jeg meldte meg ut var at jeg krevde et innvandringsregnskap i Drammen kommune. Integreringstilskuddet er en av hovedinntektskildene til kommunene. Hva integreringstilskuddet ble brukt til ønsket jeg å få innsyn i.

Dette reagerte AP lokalt og sentralt på. Vi var såpass langt unna hverandre politisk at jeg valgte å trekke meg fra partiet.

DT ramser også opp ulovlig byggesak som et eget punkt. Ja det stemmer. I 2016 solgte jeg et hus hvor to boder var gjort om til oppholdsrom. Dette beklager jeg.

Jeg vet ikke om manns minne er kort, men jeg må ærlig stille spørsmål ved hukommelsen til politisk redaktør Karianne Braathen.

Jeg har vært politisk aktiv i Drammen i over 20 år. Ingen er feilfrie. Heller ikke jeg. Jeg har et brennende engasjement for byen min og utviklingen som skjer.

Mitt fokus har alltid vært å utgjøre en positiv forskjell innen politikken. Det vil jeg fortsette med.

Det er mange spennende saker som vi politikere skal ta stilling til i nær fremtid. For å nevne noen:

Ny skole på Åskollen, Buskerudbypakke 2, bompenger, idrettsløftet på Marienlyst for å nevne noen. Der vil jeg sørge for at innbyggerne blir hørt.

Uavhengig av hva DT måtte mene om meg, kommer jeg til å fortsette og sørge for at de som stemte på meg skal bli hørt.

Les også

Hvor mange politiske liv har egentlig Yousuf Gilani?

Kommentarer til denne saken