«Reidar, bli en forkjemper for likestilling, likeverd og samfunnsdeltakelse. Sympatien din har ingen bruk for.»

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet er sjelden jeg blir krenket Reidar, men det er et par ting jeg har behov for å ta opp med deg.

I din replikk til prost Berger skriver du blant annet at «Mange er født annerledes, med ulike handikap av fysisk og psykisk art, men de må leve med det i en ond og fallen verden. De har alle min sympati.»

Og det er her jeg har behov for å ta til si et par ting.

Jeg er selv mamma til ei funksjonshemmet jente. Det siste hun trenger er sympati.

Å være funksjonshemmet er ikke et resultat av arvesynd eller en syndig verden. Det er en del av mangfoldet i samfunnet. En stor utfordring for funksjonshemmede i dag, er nettopp å bli sett på som syke og svake, istedenfor samfunnsborgere med noe å tilføre fellesskapet.

I en tid som preges av individualisme, hvor enkelte politiske strømninger peker mot et samfunn hvor noen er mindre verdt, og hvor vi står overfor samfunnsøkonomiske utfordringer, er det nettopp viktig å investere i å endre holdninger så alle får være med, bidra til fellesskapet og bruke sine ressurser.

Vi trenger styrking av tiltak innen utdanning, på arbeidsmarkedet og universell utforming som kan gjøre at alle får delta i samfunnet på like premisser.

Så Reidar, bli en forkjemper for likestilling, likeverd og samfunnsdeltakelse. Sympatien din har ingen bruk for.

(Og du, fram til 1972 var det ulovlig å være homofil i Norge, og fram til 1977 var det regnet som en sykdom. Vi lever i 2018 nå)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags