Selv Paulus, som ville at kvinnene skulle tie i forsamlingen, har faktisk noen gullkorn

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger«Den kirke som ikke er tro mot Skriften, er ikke lenger Guds kirke» hevder pastor Pettersen selvsikkert. «Bokstaven slår i hjel, men Ånden gjør levende» hevder Paulus i 2. Kor. 3,6.

Hvem skal vi høre på? Selv Paulus, som ville at kvinnene skulle tie i forsamlingen, har faktisk noen gullkorn.

LES OGSÅ: Kirken på feil vei

Verken Jesus eller de første kristne hadde som kjent noen betenkeligheter med tilpasse Moselovens bestemmelser til sin samtid. Jesus var en opprører mot sin samtids religiøse elite, og derfor måtte hans liv ende på korset. «Dere har hørt det er sagt, men jeg sier dere …» gjentar han hele 6 ganger i sin bergpreken.

Da kristendommen ble en verdensreligion, ble både kravet til omskjæring og forbudet mot å spise «uren» mat opphevet.

Fra 1600-tallet har Jorden vært rund til tross for Skriftens klare ord om de fire verdenshjørner. I dag godtar også stadig flere kirkesamfunn både gjengifte og kvinnelige prester, noe som også strider mot Skriftens ord.

Så vel evangeliene som brevlitteraturen i Det nye Testamentet er tydelige på alle menneskers likeverd uavhengig av sosial status, kjønn eller etnisitet.

Hvorfor er det da så umulig i 2018 å utvide dette likeverdet til også å omfatte seksuell legning? Min samvittighet forteller meg at dette er helt i tråd med kristen moral og etikk.

Bare synd at ikke Jesus lever i dag og kan bekrefte dette med egne ord.

LES OGSÅ: Hva med at kvinner skal tie i forsamlinger?    

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags