Takk for ditt åpenhjertige svar til meg, Vegard Hansen. Jeg var litt tøff med deg i mine spissformuleringer på julaften, men at mitt svar på din blogg kom akkurat den dagen, må DT ta ansvar for.
 

Det er ikke min oppgave og definere din tro, den har du uansett selv nå delt.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER.

Men etter å ha lest det du skriver tenker jeg på hva Paulus skriver i Apostelens Gjerninger kapitel 17: «Atenske menn! Jeg ser at dere på alle måter er svært religiøse. For da jeg gikk omkring og så på deres helligdommer, fant jeg et alter med denne innskrift: «For en ukjent Gud». Det som dere tilber uten å kjenne, det forkynner jeg dere». 

Ellers kom jeg som 14 års gammel gutt til en personlig tro på Gud. Jeg vokste ikke opp i et kristent hjem, som du antyder, men tok denne avgjørelsen helt og fult på egen hånd.

I mitt kristenliv har jeg lært å kjenne Gud som en god Gud, og ikke en som sender folk i helvetes ild. Et viktig gudsbilde kan du også finne i Jeremia 29.11: «For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.»

Som ung kristen var jeg urolig i forhold til dette med fortapelsen. Men det som virkelig beroliget mitt unge hjerte, var at Gud er en rettferdig og god Gud, som på den ytterste dag skal dømme ethvert menneske med rettferdighet.

LES OGSÅ: Punktum finale!

Der blir det ingen «dommertabbe», han har sett alle våre forseelser. Men han har vist oss sin kjærlighet gjennom sin sønn Jesus Kristus, som vil gi tilgivelse for våre synder: «For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.» Johannes 3.16 For enhver evangelisk troende, enten vi er pinsevenner eller lutheranere, tror på livets to utganger, frelse eller fortapelse.

Når det gjelder Jan Hanvold og TV Visjon Norge, har jeg heller ikke bare en viss kunnskap om, men også kjennskap.

Hanvold og Visjon Norge har ikke gjort seg rike på minstepensjonister. 65 ansatte og nærmere 10.000 partnere/givere, sørger årlig for ca. 90 millioner kroner og en 24 timers kanal. Hver dag betjener vi hundrevis av ensomme og hardt prøvde mennesker, gjennom telefonsamtaler og forbønn. Videre sørger partnere/seere i Visjon Norge, hvert år, for mange millioner med nødhjelp til Øst-Europa, særlig Moldova.

Og selv om det er mange som ikke liker denne kanalen, veit jeg at titusener av mennesker, setter stor pris på den. Hvor de gjennom sendinger fra Nordmisjon, Evangeliesenteret, pinsemenigheter og enda flere organisasjoner og kirker, får høre de gode nyheter.

LES OGSÅ: Punktum finale

Til slutt vil jeg som mjøndalspatriot ønske deg fortsatt lykke til som trener for Mjøndalen fotball, inn i en ny sesong. Du gjør en kjempejobb for klubben.

Uansett hvor jeg har bodd som pastor, det være seg i Stavanger, Sandnes, Egersund eller Fredrikstad, så handlet det ikke om lag som Viking eller FFK, men Mjøndalen!

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

* Er seksualitet blitt et livssyn?

* Hvilket land ønsker du å bo i?

* Juletretanker