Harde ord fra biskopen

SKRIBENTEN: Børre A. Fevang.

SKRIBENTEN: Børre A. Fevang. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerInnlegget er et svar til biskop Per Arne Dahl skrev om USAs nye president og forholdet til bibelen i DT lørdag 29. januar.

Kjære venn og bror Per Arne Dahl.

Dette var harde ord fra en biskop. Jeg ønsker ikke her å unnskylde president Trumps mange uhøvlede uttalelser og kanskje iverksatte.

Han er dog valgt av det amerikanske folk, for å gjøre det beste for sitt land.

LES INNLEGGET FRA BISKOP PER ARNE DAHL HER: Bibelbruk i Washington

Da må kanskje enkelt upopulære avgjørelser tas, slik du og sikkert andre ser det fra Norge og andre land i verden. Dette lar jeg ligge, og får være slik den enkelte ser det.

Derimot har jeg en veldig tro på Guds ord og hva det kan utrette.

Vi har mange eksempler på at Guds ord er blitt forkynt av «svarte hender», og har hatt gjennomslagskraft på grunn av ordet, og ikke personen som har forkynt. Vi leser også i Bibelen om såkalte verdslige konger, perserkongen Kyros og kong Artaxerxes, som var med på oppfylle Herrens ord som var talt ved profeten Jeremias. Jeg siterer også Larry King i programmet Larry King Live på CNN sammen med Billy Graham, der det ble uttrykt veldig sterk bekymring for framtiden. Larry spør Billy om han er optimist eller pessimist, og Billy svarer: «jeg har lest bibelens siste sider, derfor vet jeg det skal gå bra».

Evangelisten Billy Graham, og nå har også sønnen hans fulgt etter, og velsignet svært mange av Amerikas presidenter. Hvorfor skulle han ikke da velsigne Trump, som kanskje trenger det aller mest?

Så må jeg få lov å fortelle om at Guds kjærlighet til menneskene ikke er grunnet på det vi kan få til, men Gud sendte sin sønn, Jesus til en soning for våre synder på korset, og utslettet hele skyldbrevet som gikk oss alle imot. Det står faktisk skrevet i Romerbrevet 8, ingenting kan skille oss fra Guds kjærlighet. Dette året er vi alle som tror på Jesus og hans «fullbrakt» på korset med på å feire Martin Luthers reformasjon, og den takker vi for.

Derfor er jeg med og velsigner Donald Trump.

Og kanskje kan vi som bare ser og taler stykkevis og ikke ser alt, minne om Majesteten og Sønnen ved sin side i himmelen som ber for oss, at Han er på tronen og Han har sine planer.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

* Byggesak og politisk oppfølging

* Korrupsjonssaken og alternative fakta

* Diskriminering av eldre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags