Skuffende av Tunsberg-bispen

UENIG MED BISKOPEN: "Fortsatt finnes det Folkekirkeprester som er uenig med bl.a. Per Arne Dahl", skriver Arne Eide fra Øvre Eiker.

UENIG MED BISKOPEN: "Fortsatt finnes det Folkekirkeprester som er uenig med bl.a. Per Arne Dahl", skriver Arne Eide fra Øvre Eiker. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDet er skuffende å se at den respekterte og av mange elskede Tunsberg-bispen, Per Arne Dahl har ofret sitt opprinnelige bibelske syn om at ekteskapet er for mann og kvinne og ikke for mann og mann og kvinne og kvinne. (Se innlegg i DT 3/2). Det tilsynelatende sterke og fromme argumentet for skifte av mening synes å være at han vil prøve å bevare Den norske kirkes enhet, i en såkalt konsensus.

Dahl sier at han lenge har vært bekymret for ekteskapet, familien og barnets situasjon.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Det høres fint ut. Men hva med Bibelens syn om at Gud skapte mennesket i sitt bilde, til mann og kvinne? Jo, dette Bibelsitatet fra 1. Mosebok har Dahl og flertallet blant biskopene kuttet ut. Det er ikke lenger funnet plass til dette sitatet i kirkens vigselsritual! Folkekirkens «enhet» synes da å være viktigere enn det Bibelen sier om homofili og at ekteskapet er for mann og kvinne, de eneste som kan skape barn.

– Vi må vise respekt for begge syn, fortsetter Dahl, og med det maner han tilsynelatende til toleranse overfor meningsmotstandere. Selv med to syn håper han at kirken blir relevant for folket og får vekstmuligheter ...

LES OGSÅ: Tanker etter Kirkemøtet 2017 - et historisk kirkemøte!

Mitt spørsmål blir: Kan en kirke bli relevant for folket når man gir avkall på Guds ord til fordel for enighet blant et flertall av biskoper og flertall i kirkemøtet?

Det synes nå som konsensus i Folkekirken blir foretrukket fremfor det klassiske syn på Bibelen og Guds ord gjennom et par tusen år.

Heldigvis er det mange kristne i dette landet som fortsatt er imot homofil vigsel. De nærmeste to dagene etter kirkemøtevedtaket meldte det seg ut av kirken mest like mange som i hele oktober måned. Fortsatt finnes det folkekirkeprester som er uenig med bl.a. Per Arne Dahl. Og heldigvis: Frikirkene har stått imot presset fra flertallet i kirkemøtet og flertallet blant biskopene. Det er kan hende ikke alltid de skriftlærde som har rett.

Men hva må til for at den økende avkristningen i Norge ikke skal fortsette? Vekkelse! Og først blant de kristne, som skal være hyrder og som skal prioritere Guds ord fremfor noe annet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags