Bibelen er til liten nytte for å hjelpe oss med moralske vurderinger

LITEN NYTTE: Skribenten mener bibelen er lite egnet til å hjelpe oss mennesker med moralske vurderinger.

LITEN NYTTE: Skribenten mener bibelen er lite egnet til å hjelpe oss mennesker med moralske vurderinger. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDet er hyggelig at Lars Eirik Hovland (DT 9. februar), som en liberal kristen, er tolerant mot homofile og støtter deres rett til ekteskap. Han skriver imidlertid noe som må være et stort problem for kristne, og det er at bibelen sier mye rart og at mye er irrelevant til det samfunnet vi lever i i dag.

Jeg er helt enig i det, men da må man spørre hvordan man skal vite hvilke deler man skal ta hensyn til, og hvem som skal bestemme dette?

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Skal man tro at Gud er imot homofili, skal kvinner ikke snakke i forsamlinger, skal man steine ens datter hvis hun er ikke jomfru, skal man drepe de man tror er hekser, o.s.v. Hele Det gamle testamente viser en hevngjerrig og brutal gud. Han framkommer i en bedre utgave i Det nye testamentet, men her kommer Han med den forferdelige trusselen om evig tortur.

Hva skal vi mene om dette? Kjærlighet eller ondskap?

Prestene i den norske kirken kan ikke bli enige om dette med homofili. Har ikke alle disse mennesker bedt til Gud om veiledning? Hvorfor kan han ikke gi dem det samme svar hvis han er omnipotent?

Kjære kristne, ser dere ikke at ingen kan lese Guds tanker, ser dere ikke at bibelen er menneskeskapt og til liten nytte for å hjelpe oss med moralske vurderinger?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags