Hvem oppførte seg mest ufint på Strømsø torg?

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Presten på Fjell har vondt for å forstå at organisasjonen SIAN får plass på Strømsø torg. Men han synes tydeligvis at det var helt på sin plass at «Drammen Rød Ungdom og Drammen Sosialistisk Ungdom hadde mobilisert til protestmarkering med oppfordring til å overdøve SIAN med slagord og protestrop.»

Jeg tar sterkt avstand fra at noen bevisst vanhelliger Koranen som er en hellig bok for alle muslimer, men jeg forstår faktisk reaksjonen til SIANs talspersoner, når en mobb av politiske ekstremister gjør sitt ytterste for å ødelegge en lovlig politisk markering. Vi aksepterer uten å protestere at partiet Rødt får dele ut valgpropaganda på sine stands, og vi lar dem fritt få promotere sitt politiske budskap om væpna revolusjon i Norge. Det kan virkelig settes spørsmålstegn ved om hvem av de to motgruppene som i størst grad lever i en politisk boble.

Vi har religionsfrihet i Norge, men alle, både religiøse og politiske organisasjoner er forpliktet til å følge norsk lov. Det gjør ikke muslimer som med Koranen i hånd motarbeider likestilling mellom kjønnene og godkjenner retten til hellig krig mot de vantro. Men det gjør heller ikke politiske grupper på venstresiden i vårt politiske landskap når de ikke respekterer meningsmotstanderes rett til å forkynne sitt budskap i en lovlig politisk demonstrasjon.

SIAN bør få fremføre sitt budskap både i Drammen og Arendal, men de må avstå fra å vanhellige bøker som ikke stemmer overens med deres agenda. Slike handlinger minner litt for mye om nazistenes bokbål for snart 80 år siden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags