Gå til sidens hovedinnhold

Jeg er en av mørkemennene

Artikkelen er over 5 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja, jeg er en av dem, mørkemennene. Jeg er en av dem som fremdeles mener det som kirken har ment i 2000 år når det gjelder ekteskapet, og som de fleste kirker i verden fremdeles mener den dag i dag.

Jeg skjønner jeg har skuffet noen, kanskje mange – tidligere og nåværende kolleger, og alle de som muligens synes jeg til nå har vært en kul prest og trosopplærer.

Jeg synes det er ubehagelig, selvfølgelig synes jeg det, jeg vil helst bli likt som de fleste andre.

Det er helt greit at dere mener at jeg kanskje ikke har sett Lyset ennå, og at dere har skjønt noe som jeg ikke har skjønt.

Men det er ikke greit hvis dere tenker om meg at jeg er sær, ond, ukjærlig eller fordømmende, for det stemmer ikke.

Jeg er helt enig med dere i at Gud elsker alle mennesker like mye, at vi alle er like mye verdt og at alle er velkomne til kirken.

LES OGSÅ: Går det nedover med Gud?

Jeg tror at for å bli frelst, er det nok å tro på det Jesus gjorde for oss da han døde på korset og sto opp fra de døde, jf. Johannes 3,16: «For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.»

Samtidig ønsker jeg å være en Jesus-etterfølger, Han er nemlig både min Frelser, min mentor og min beste venn.

LES OGSÅ: Hersketeknikker fra oven

Blant mye annet. Jeg tror det er klokt å lytte til det Han sier, siden Han kjenner meg bedre enn jeg kjenner meg selv og vet hva som er bra for meg og oss små menneskebarn som lever i denne verden.

Det betyr ikke at jeg synes det er enkelt alt Han sier.

Jeg utfordres hver dag av at Han ber meg elske min neste som meg selv, av at Han ber meg selge alt jeg eier og gi til de fattige og av at Han ber meg om å gå den ekstra mila med noen. Jeg utfordres også når Han sier at Skaperen helt fra tidenes morgen har ment at det er én mann og én kvinne som skal høre sammen.

Det hadde vært enklere for meg i 2016 å sette en strek over det. Men det klarer jeg ikke.

LES OGSÅ: La oss ære Jesus for det han virkelig var

Det er tross alt Jesus, Sjefen med stor S, og grunnen til at vi i det hele tatt har en kirke og en kristen tro, som sier det. Han er også barnas forsvarer, og for meg handler det om å ikke være med og velsigne en ordning som med vilje skaper farløse og morløse barn.

Dere er uenige med meg, og jeg er uenig med dere. Dere tror at jeg tar feil, og jeg tror at dere tar feil.

LES OGSÅ: Respekt og toleranse mellom ulike tros- og livssyn

Sånn er det, og vi må leve sammen med denne uenigheten i kirken. Jeg har skrevet under på en erklæring om den kirkelige situasjonen sammen med over 250 andre prester. Det er ganske mange av Norges prester, og jeg mener at kirken har bruk for oss. Jeg tror til og med at folk synes vi gjør en bra jobb.

Siden vi er så mange som over 250 prester, har vi selvfølgelig også forskjellige meninger. Noen tenker alvorlig på å forlate Den norske kirke fordi de synes det blir for vanskelig å bli værende. Det har jeg aldri tenkt, selv om det fremstilles slik i enkelte medier.

LES OGSÅ: Munnkurv på biskopen

Jeg elsker Den norske kirke og den store muligheten vi har til å nå ut med budskapet om Jesus. Jeg har skrevet under erklæringen fordi jeg trenger tryggheten i å vite at Bispemøtet, Kirkerådet og Kirkemøtet ivaretar og sikrer at det fremdeles skal være lov å stå for det synet på ekteskapet som faktisk har vært i kirken helt fram til nå og som fremdeles er i de fleste av verdens kirker.

Jeg aner ikke hva slags reaksjoner jeg får på dette innlegget, men jeg vet at jeg sannsynligvis ikke kommer til å svare på dem.

Jeg liker ikke konflikter. Kan vi ikke bare være venner?

Hilsen Kjersti Haave Reknes, en av mørkemennene i Drammen.

PS! Ja, det er mannen min som også har skrevet under, og han har heller ingen planer om å forlate Den norske kirke.

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* Sandes store dilemma

* Nytt sykehus: Gå for Brakerøya!

* La autoriteten til lærerne leve

Kommentarer til denne saken