Sammenslåing, større regioner og nødvendige samferdselsløft

SKRIBENTEN: Gro Nyhus, Drammen, leder i «Nei til bommer innenfor Drammens kommunegrenser».

SKRIBENTEN: Gro Nyhus, Drammen, leder i «Nei til bommer innenfor Drammens kommunegrenser». Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerI disse kommunesammenslåingstider, og i det moment at fylkene skal innlemmes i større regioner, vises det til at det tilsynelatende ikke engasjerer.

Jeg er ikke sikker på at det ikke engasjerer verken meg eller deg, men etter en høst og vinter hvor den ene saken etter den andre har preget nyhetsbilde om vår kommune, tenker jeg: Kan det bli verre i en sånn konstellasjon, da?

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Om så konstellasjonene i Drammen bystyre er skjønt enige om Buskerudbypakke 2s løsninger og sin fortreffelighet i dag, ville løsningene synes like fortreffelig om den nye regionen var på plass?

Om valget i 2015 syntes som en overveldende hyllest til «ja til Buskerudbypakke 2»-partiene og deres medlemmer; vil det i dag være like stort grunnlag for å tro på tilnærmet likt resultat for valget i 2019 slik som styre og stell også har vist oss svakheter i en rekke saker?

Jeg er veldig usikker på at der vi står i dag med Buskerudbypakke 2, hvor stillheten er og blir tilsynelatende evigvarende overdøvende, vil danne grunnlag for en solid oppslutning om «våre» egne politikere inn mot deres nye politiske hverdag.

For egen del synes jeg at vi fortjener intet mindre enn at folkevalgte viser ydmykhet for sine verv, sikrer kvalitet i større løft som det Buskerudbypakke 2 krever og ikke minst støtter opp om en rettferdig belastning blant sine innbyggere.

Slik det ser ut for meg nå er jeg ikke redd for at ansvar for fremtidige samferdsels løft skal gå til en større region, med sete «utaskjærs».

Vi har vel som innbyggere ikke akkurat blitt ivaretatt og vektlagt stort i Buskerudbypakke 2 saken fra Drammens politikeres side åkke som. Buskerud fylkeskommune likeså.

Tror det skal vanskelig gjøres å få dårlige resultat enn det vi sitter igjen med.

Om så endelig avgjørelse skulle ha vært tatt i Østfold ville vi kanskje fått en enda bedre og mer vettug løsning?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags