E134 handler ikke lenger om penger, men om dårlig politisk håndverk

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHvordan er det mulig at dette skjer? E134 – E18 i Lier er til å ta pusten fra hvem som helst.

I snart 30 år er veistumpen fra Dagslett inn til E18 planlagt. En rekke vedtak er fattet, konsekvensutredninger er gjennomført, reguleringer er foretatt og bevilgninger er gitt. Likevel klarer vi ikke bygge denne veistrekningen. Hvorfor er dette så forbanna vanskelig? På meg virker det som om alle ønsker denne forbindelsen, så hvorfor får vi det ikke til?

LES OGSÅ: Nye forsinkelser: – Nå blir jeg alvorlig bekymret 

Veistrekningen er etter mitt syn av en regional/nasjonal viktighet. Ikke bare for oss i ytre Lier som vil ha lokalmiljøet tilbake, men for de opptil 20.000 trafikantene som bruker veien hver dag. Vi har, etter skuffende lang tid, fått en politisk enighet i Lier om hvor denne veien bør legges, og det er derfor ytterst beklagelig at vi derfor sitter med en tilsynelatende handlingslammet samferdselsminister, som til alt overmål er fra veipartiet Frp.

Prioriteringsrekkefølgen til Jon Georg Dale er under enhver kritikk. Dette handler ikke lengre om penger, men om byråkrati og dårlig politisk håndverk. Til sammenligning settes veiprosjekt til 4,9 milliarder i gang for å bedre fremkommeligheten til 2.700 (ja du leste riktig, 2.700) mennesker på Fv659 Nordøyvegen. mens E134 med 20.000 passeringer hver dag treneres. Forstå det den som kan! Jeg unner folket i nord ny vei, men slike prosjekter bør stå i forhold til kost og nytte.

LES OGSÅ: – Huseby-alternativet er den billigste løsningen

Jon Georg, jeg har vanskelig for å se noe som helst av positivitet i denne saken. Det skal sies at Frp alene ikke har skyld i at denne veien ikke er bygd, men Frp har vært i posisjon til å kunne avklare dette i flere år. Det har faktisk gått så langt at til og med partiet SV ønsker denne veien, så hvorfor vi fremdeles ikke har klarsignal til E134 for dette i departementet er for meg en gåte.

Slik saken står i dag er det byråkratiet SVV (Statens veivesen) som på uforklarlig vis klarer kaste fram mer eller mindre snåle fantasier om hvor denne veien kan ligge.

Jeg mener at SVV har brukt opp tiden, tålmodigheten og tilliten sin i forhold til å kunne planlegge E134 mer. De fleste jorder i ytre Lier er konsekvensutredet flere ganger, så dersom SVV skal si noe mer om denne veien nå bør det i så fall være hvor den trafikkavviklingsmessig bør ligge uten tanke på kostnader. Dette er for øvrig et spørsmål SVV har nektet å svare på i årevis.

LES OGSÅ: Riksvei 23 blir europavei

E134 skader folks forhold til den politiske prosessen. Når vi bruker mer enn 30 år for å finne ut om vi skal bygge en liten vei blir jeg bare lei meg. Jeg kunne valgt å tro at dette er unntaket som bekrefter regelen, men er neimen ikke sikker. Kjære samferdselsminister, for å sitere en aktuell komiker, TA DEG SAMMEN!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags