Trygge skoleveier, Tore O?

GLEMSK? Ståle Sørensen (bildet) i MDG lurer på om ordfører Tore Opdal Hansen har glemt at Sørensen tok opp kommunens manglende søknad om midler til skoleveier.

GLEMSK? Ståle Sørensen (bildet) i MDG lurer på om ordfører Tore Opdal Hansen har glemt at Sørensen tok opp kommunens manglende søknad om midler til skoleveier. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ordfører Tore Opdal Hansen går i frontalangrep på fylkeskommunen for deres manglende satsing på trygge skoleveier. Tore Opdal Hansen er overrasket over at Drammen kommune ikke har søkt midler fra fylkeskommunen for trygge skoleveier.

LES SAKEN HER: Ordføreren med krass kritikk av fylkeskommunen og Statens vegvesen

Det er mulig ordføreren begynner å trekke på årene og av den grunn er blitt litt glemsk. I så fall har han en god unnskyldning for å ikke huske at undertegnede på vegne av Miljøpartiet De Grønne i formannskapet tok opp kommunens manglende søknad om midler fra fylkeskommunen.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Ordfører og administrasjon ba da om bot og bedring og lovet at det skulle bli ryddet opp. Noe kommunen også gjorde. Merkelig da at ordføreren ikke husker dette. Men det er som sagt lett å glemme. Verre blir det at ordføreren indirekte planter skylda på dagens flertallspartier over at kommunens søknad om trafikksikkerhetstiltak i 2013 eller vårterminen 2015 ikke ble innvilget. Ordføreren uttaler :«Det har således ikke vært så mye å hente for Drammen kommune fra denne ordningen så langt». 

Det er etter mitt syn en forståelig frustrasjon som ikke bør rettes til det sittende flertallet i fylkets trafikksikkerhetsutvalg, men det forrige borgerlige flertallet da ordførerens eget parti styrte fylkeskommunen.

Dagens flertall bestående av MDG, SV, Venstre, Ap og Sp har bevilget svært mye av det Drammen kommune, etter direkte oppfordring fra undertegnede, har søkt om.

Det er hyggelig at ordføreren kjemper for trygge skoleveier. Det ville vært enda hyggeligere om entusiasmen hadde kommet til syne ved voteringer også i Drammen bystyre.

Høyre har her det siste 1,5 året blant annet stemt imot etablering av et sammenhengende fortau ved bensinstasjonen på Rundtom. På tross av veivesenet og fylkeskommunenes sterke anbefalinger. Bensinstasjonens næringsvirksomhet var viktigere enn skoleveien til barna på Brandengen skole. Høyre stemte også for en nyetablering av bensinstasjon ved skoleveien til Gulskogen skole på tross av sterke protester fra skolebarn og FAU. Da var det viktigere at beboerne i området skulle få en bensinstasjon i umiddelbar nærhet. Høyre stemte også  imot De Grønnes forslag om lavere fartsgrense og lysregulerte overganger  på Svelvikveien.

Dette er noen få eksempler, jeg kunne nevnt mer.

Ordføreren har rett i en ting. Verken fylkeskommunen eller veivesenet har satset godt nok på gående, syklende eller trygge skoleveier. De fylkeskommunale veiene i Drammen er til dels en pinlig affære. Det er en stor jobb som må gjøres.

Fremover forventer jeg derfor gode søknader fra Drammen kommune om tryggere skoleveier samt at Drammen kommune med ordføreren i spissen prioriterer gående og syklende også når han har sjansen i bystyret istedenfor å kun skyte på fylkeskommunen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken