Rv 23 Dagslett – Linnes – hva skjer?

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Statens vegvesen har stoppet arbeidet med utbygging av rv. 23 Dagslett–Linnes på grunn av kostnadsøkning på 900 mill.kr.

I Drammens Tidende har jeg lest at det etterlyses at både fylkesordfører og Statens vegvesen kommer på banen for å løse saken.

Fylkesordfører har tatt grep. Umiddelbart etter at veivesenet varslet kostnadsøkning hadde fylkesordfører møte med ordførerne i Lier, Røyken og Hurum kommune. Konklusjonen i møtet var å skrive brev til samferdselsminister Solvik-Olsen og be om snarlig møte.

RV 23 er riksvei, og dermed statens ansvar. Det er en viktig vei for nedre Buskerud og ikke minst er trafikksikkerhetssituasjonen på og langs eksisterende vei bekymringsfull.

Den 6. februar var fylkesvaraordfører og de tre ordførerne i møte med statsråden. Fylkeskommunens og kommunenes bekymring for utsettelse av Dagslett-Linnes-prosjektet ble tydelig presentert og drøftet i møtet.

Statens vegvesen sendte i februar nødvendig grunnlagsmateriale til samferdselsministeren.

Saken ligger nå på samferdselsministerens bord for avklaring. Det er derfor riktig nå å rette skytset mot samferdselsministeren for å komme videre i denne viktige samferdselssaken. 

Nå er det statsråden som må fatte en beslutning i saken.

LES OGSÅ: Veiprosjekt blir 900 millioner kroner dyrere enn antatt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken