Forståelig bomskudd fra FAU på Galterud

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSaken om bygging av ny ungdomsskole på Åskollen er blitt mye omtalt de siste månedene. Frontene er steile i kommentarfeltene og media har sikkert etter beste evne forsøkt å dekke saken på en balansert måte.

Saken kommer imidlertid litt galt ut fra hoppet når Drammens Tidende 13. og 14. november gjengir fra et møte i bystyrekomiteen for oppvekst og utdanning. Komiteen fikk en orientering om hvordan elever skal ivaretas i byggeperioden - frem til ny skole på Åskollen står klar.

Alle foreldre som har ytret seg, har uttalt at det er uaktuelt å tvangsflytte deres barn til Galterud ungdomsskole.

Galterud har ledig kapasitet så den muligheten har vært en naturlig del av diskusjonen i tiden vi har jobbet med saken. Jeg meldte i komiteen om de kraftige reaksjonene vi må forvente om vi tvangsflytter elever helt opp til Galterud. I den forbindelse sa jeg at vi nærmest må forvente et ragnarok fra foreldrene om vi faktisk går inn for tvangsflytting. Jeg argumenterte også for at vi må finne andre løsninger for elevene i byggeperioden.

Dette blir av enkelte oppfattet som jeg har gått til angrep på Galterud som skole. Avisen velger å lete i kommentarfeltet etter negative kommentarer. Folk som helt åpenbart har misforstått saken, trekkes opp fra kommentarfeltene og gis bred spalteplass. FAU-leder Linda Andersen gis stor oppmerksomhet når hun gir en leksjon i norrøn mytologi. Forsåvidt en interessant leksjon, men bedrøvelig nok helt på viddene når det gjelder sakens kjerne.

Det saken egentlig handler om, er ikke norrøn mytologi, men hvor elevene skal gå på skole frem til ny ungdomsskole på Åskollen er klar. Det er ikke nødvendigvis noe galt med Galterud. Det jobber helt sikkert mange dyktige folk som gjør en kjempejobb der. Det er imidlertid ikke det som er saken.

Det DT burde satt fokus på i saken, er følgende: Det er umulig å oppdrive foreldre på enten Åskollen, områdene som sokner til Danvik og Brandengen, som synes bussing til Galterud for deres barn er en god idé. Om de finnes, kan jo journalistene bevege seg bort fra skrivebordene sine og rapportere om det.

For oss i Frp er det ikke aktuell politikk å tvinge igjennom løsninger ingen ønsker. Når ingen foreldre i de aktuelle områdene vil sende barna sine til Galterud, bør vi som lokalpolitikere finne andre løsninger. Det handler om noe så enkelt som å ta innbyggerne på alvor.

Så vil jeg avslutningsvis takke ja til invitasjonen fra FAU på Galterud om å besøke skolen. Det er en skole jeg kjenner godt i og med jeg har ledet dialogmøter der og holdt foredrag for skoleklasser der den gang jeg var ungdomspolitiker. Min far har også vært lærer der siden 1980-tallet, men når FAU mener jeg trenger enda et besøk, så stiller jeg selvsagt opp. Det er en fullstendig avsporing av hva saken dreier seg om, men det er forståelig at slikt skjer når det tegnes et bilde i media som ikke er korrekt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags