Gå til sidens hovedinnhold

Politikerne vet hva de vil, men har noen spurt oss, elevene, hva vi ønsker?

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mye snakk om ungdomsskole på Åskollen for tiden. Noen mener at det er en god idé fordi de ikke liker at elevene tar buss hver dag. Andre mener at det er en god idé fordi Marienlyst er så full. Det er så vidt plass til de som er der nå. Men har noen egentlig spurt elvene? Det er tross alt vår skolegang.

For det første vil de fleste ungdommer gå på Marienlyst.

Der er det tre skoler som blir satt sammen til en, som betyr mange nye venner. Det er også veldig ensformig å gå med de samme i ti år. Du får ikke øvd på å bli kjent med andre. Jeg for eksempel ble kjent med mange bare i løpet av de tre første ukene.

Det er veldig fint å bli kjent med flere og å utvide vennekretsen din litt.

For det andre er det ikke noe sted å ha gym hvis vi bygger en ny ungdomsskole. GIF-hallen er slitt og den er alltid full. Det er alltid en eller annen klasse fra barneskolen som har gym der. Gymsalen er absolutt ikke aktuell. Den er altfor liten og i tillegg også alltid full. Da er det ingen steder å ha gym. Det er ikke gjennomtenkt hvis vi mangler et sted å ha fysisk aktivitet.

For det tredje er et påbygg på Marienlyst mer nødvendig. Det er trangt i gangene og ikke minst i kantina.

Rundt 40 % av elevene ved skolen får plass. 60 % må sitte i aulaen eller på gulvet. Det er ubehagelig og uhygienisk. Dessuten har vi ikke noe bibliotek lenger. Det måtte gjøres om til klasserom. Det pleide å være mattehjelp der, men nå kan vi ikke det. Mange trengte den mattehjelpen.

Sist, men ikke minst har vi verken plass eller penger til å bygge skolen på Åskollen.

Det kan ta lang tid før vi finner et sted å ha skolen. Et påbygg på Marienlyst vil koste omtrent 225 millioner kroner, mens en helt ny skole vil trolig koste mye mer. Hvor har vi tenkt å få de pengene fra?

Som konklusjon burde vi heller satse på Marienlyst.

Jeg vet at dette ikke kommer til å påvirke meg, men det kommer til å påvirke lillebroren min. Han går i tredje og til og med han vet at han vil gå på Marienlyst.

Ta dere tid til å høre på oss elever.

Vi vil ikke ha enda et byggeprosjekt på Åskollen.

Vi vil ikke ha en ny ungdomsskole på Åskollen.

Les også

Reagerer kraftig på Åskollen-behandling: – Uansvarlig

 

Kommentarer til denne saken