I dag behandler Hovedutvalget for utdanning i fylkeskommunen dimensjoneringen av skoletilbudet i Buskerud. Etter at forslaget om å kutte i idrettstilbudet i Drammen og Buskerud ble kastet like før jul, følte vi som er elever her at tilbudet var sikret for fremtidige videregåendesøkere.

Men, på tross av dette har fylkesrådmannen foreslått å kutte 0,5 klasse her på Drammen vgs.Toppidrett.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER.

De siste årene har vi på fotballinjen hatt mellom 60 og 80 søkere pr. år. Det at Fylkesrådmannen foreslår å kutte tilbudet med 15 plasser pr.år er for meg helt uforståelig. Forskjellen på antall søkere og antall plasser kan vel ikke være så stor?

Da jeg søkte på fotballinjen var jeg ikke blant de aller beste fotballspillerne.

Jeg var ikke blant de utvalgte spillerne som fikk såkalte idrettspoeng, men jeg elsket å spille fotball og jeg mestret skolen på en tilfredsstillende måte.

Jeg vil påstå at jeg har hatt en meget stor utvikling på de to og et halvt årene jeg har vært elev her. Jeg har utviklet meg til å bli landslagsspiller for Norge (G-18) og med masse spilletid for MIF I OBOS-ligaen.

LES OGSÅ: Tragisk å legge ned idrettslinjene!

Målet mitt er fortsatt å utvikle meg videre som fotballspiller og da er Drammen vgs. fotballinjen det beste stedet å være, samtidig som jeg ønsker å fullføre min videregående opplæring.

Det vil derfor være meget trist om dere politikere velger å kutte i tilbudet. Min historie er bare et av mange gode argumenter for å opprettholde det gode tilbudet. Her er noen flere:

* Meget høye søkertall

* Meget lav andel dropouts.

* Meget høy andel av elevene går videre på høyere utdanning.

* Stor trivsel blant elevene (best på Drm. vgs).

* Meget gode eksamensresultater

* Meget kompetente trenere.

* Meget god toppidrettskultur, kultur for å være god (skole og idrett).

Toppidrettslinja sørger ikke bare for at du får tid til å drive med idretten din på skolen og på fritiden eller i klubben din, men også at elevene her får generell studiekompetanse.

Idrettslærerne i de forskjellige idrettene har høy kompetanse og vi får god oppfølging, de sørger for at hver og en har muligheten til å utvikle seg både på skolen og i klubben sin. Med et halvt år igjen av videregående ser jeg at toppidrettslinja fortsatt er et særdeles godt tilbud for alle som ønsker å forbedre seg innenfor sin idrett, men samtidig ha fokus på utdanning.

Lenge leve Drammen vgs, toppidrett! Vennligst ikke kutt tilbudet med en halv klasse.

FLERE MENINGER FRA DT.NO:

* Gratulerer, statsråd Vidar Helgesen!

* Det er ingen skam å snu – bygg blokker et annet sted!

* «Jeg vil ha flere lærere som Magnus Weggesrud. Lærere som er åpne om legning, tro og tvil.»