Skal alle studere seg ihjel?

«Skal alle studere seg ihjel?», spør Ann Christin Pedersen fra Drammen.

«Skal alle studere seg ihjel?», spør Ann Christin Pedersen fra Drammen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerSom en godt voksen person, som etter mye sykdom og rehabilitering endelig har fått meg en ny kurs og kommet meg inn på sporet med voksenutdanning, tar jeg meg i å tenke hva skoleverket vil med fremtiden.


For ikke lenge siden leste vi i avisene om at yrkesfagene begynner å dø ut. Praksisplasser står tomme fordi studenter velger høyskole og universitet.

«Ungdommen burde satse på yrkesfag», hører jeg flere si når det snakkes om fremtiden. Allikevel blir de pushet inn på allmenn og almennpåbygg.

Og jeg blir litt stum her jeg sitter. Når jeg endelig, etter lang tenkning har funnet veien jeg vil gå, veien jeg vil ta, og hva jeg virkelig kunne tenke meg å gjøre, og jeg er heldig å ha voksenrett på videregående opplæring. Hva får jeg beskjed om?

Jo, at jeg burde ta studiekompetanse så jeg kan få høyere utdanning. Jeg? Alt jeg ønsker er jo å komme meg ut i arbeid, å få utdanning innenfor et fag innen kort tid. Noe som vil si ett år på skolebenken, og to år i praksis med mitt valg, men nei, jeg blir stadig påminnet at jeg burde ta studiekompetanse, velge de allmenne fagene. Miste voksenretten og sitte der med viten om at skal jeg bli noe nå må jeg pådra meg studiegjeld. Senke muligheten for hus, barn og familie bare for å finne et fag jeg ikke har interesse av, fordi jeg må.

Jobbmulighetene er få uten utdanning og med kroppslige plager.

Kontorjobber som før var enkle og få er nå tatt opp av utallige BI- studenter som ikke får jobb innen økonomi. Lager krever styrke. Butikk er for tungt.

Men bakerst i køen havner man, om man ikke vil ta helsefag, det er det flust av for voksne i Drammen.

Burde man ikke gjøre det mulighet for en bedre tilrettelegging av dem som har voksenrett?

For alles beste må det da være bedre at jeg kommer meg ut i jobb og får et fagbrev, enn at jeg sitter med deltidsjobb og støtte fra Nav.

FLERE AKTUELLE MENINGER PÅ DT.NO:

* Også du min sønn, Brutus

* Byen Vår Drammen på offensiven

* Ja til spørsmål om klær, sko og hår
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags