Skolemat er foreldrenes ansvar

Av
DEL

LeserbrevDrammens Tidende har skrevet flere innlegg som omhandler skolemat. Jeg skulle ønske at denne ballen nå kan legges død, med følgende konklusjon: Næring, altså i form av mat, er helt nødvendig for at kroppen og ikke minst hjernen skal kunne fungere optimalt. Det trengs ikke vises til forskning for å kunne forstå det. Det er vel allmennkunnskap.

Tonje Brenna (Ap) får nesten en side i avisen 30. juli for å fortelle at næring er helt nødvendig for læring, med de klareste effektene er på matte og kognitive funksjoner. Hun viser også til at fravær gikk ned med 14 % som følge av mindre sykdom.

Om dette er tilfelle bør muligens fokus rettes på andre områder enn skolemat eller ikke. Tror ei heller at skolemat vil utjevne sosiale forskjeller i samfunnet, der er det også andre mekanismer som slår inn.

Billy Taranger får 1.august også nesten en side om samme tema. Han forteller oss også at næring er viktig. Men, for en gangs skyld er jeg enig med Taranger og Kristelig Folkeparti i at å bruke 2.3 milliarder på skolemat kan være en feil prioritering.

Personlig mener jeg at så lenge barna går i barnetrinnene er inntak av sunt kosthold for å tilegne seg kunnskap foreldre/foresattes ansvar. Når de kommer til videregående skole burde elever selv også ha et medansvar i dette henseende.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags